autovit.ro
B SECTIUNI

Programul Rabla începe de luni, 27 aprilie

Programul Rabla 2015 va debuta luni, 27 aprilie, pentru persoanele fizice. De la această dată doritorii vor putea să se înscrie la un dealer autorizat în program pentru a rezerva tichetul în valoare de 6.500 de lei pe care îl primesc la casarea unei mașini mai vechi de 8 ani, dacă doresc să achiziționeze o mașină noua.

 

Cei care doresc să beneficieze de programul Rabla în 2105 trebuie să se înscrie la unul din dealerii acceptați, a căror listă poate fi găsită pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Pentru fiecare mașină mai veche de opt ani care se casează la unul dintre colectorii autorizați de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) se va primi un tichet în valoare de 6.500 de lei, care poate fi utilizat pentru a achiziționarea unui automobil nou.

Pentru acest an, programul va include 25.000 de tichete, din care 5.000 sunt destinate pentru persoanele juridice, iar restul de 20.000 sunt pentru persoanele fizice. Sistemul electronic inaugurat anul trecut va fi păstrat, tichetele având un format digital, ceea ce va simplifica procedurile de casare. Bugetul pentru ediția 2015 a programului Rabla este de 200 milioane lei, mai mare cu 30% față de cel de anul trecut.

În funcție de automobilul pe care îl achiziționează, cei care vor participa la program pot avea parte de eco-bonusuri suplimentare sumei de 6.500 de lei. Acestea se vor acorda pentru mașinile care poluează cât mai puțin sau integrează sisteme de propulsie hibridă sau electrică.

 

rabla 2010Valoare eco-bonusurilor este următoarea:

– de 750 de lei pentru achiziționarea unui automobil cu un motor care elimină mai puțin de 100 g de CO2/km în regim mixt, conform fișei tehnice oferită de producător;

– de 1.500 de lei pentru achziționarea unui automobil cu un sistem de propulsie hibridă;

– de 2.500 de lei pentru achiziționarea unui automobil cu propulsie electrică;

Trebuie știut că există posibilitatea cumulării a două eco-bonusuri, dar doar între prima categorie și una dintre următoarele două.

 

Pentru a putea lua parte la programul Rabla 2015, persoanele fizice trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă domiciliul sau reședința în România, sa nu aibă obligații de plată la bugetul local, să se înscrie la un producător validat în vederea achiziționării unui automobil nou pentru a obține nota de înscriere, să predea automobilul uzat unui colector autorizat pentru a obține certificatul de distrugere și să radieze autovehiculul uzat și să obțină certificatul de radiere. Cu dovada distrugerii și certificatul de radiere, se poate merge la dealer validat pentru achiziționarea automobilului nou.

 

UPDATE

Pentru achiziționarea unui vehicul electric, statul oferă un ecotichet în valoare de 20.000 lei, suplimentar celor 6.500 de lei oferiți pentru mașina casată, în limita a 100 de unități.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)