autovit.ro
B SECTIUNI

Programul Rabla Plus pentru achiziționarea unui vehicul electric sau hibrid plug-in continuă și în 2019

Guvernul va încuraja în continuare achiziția de vehicule electrice sau plug-in hybrid prin programul Rabla Plus 2019. Modificarea standardelor de poluare aduce însă o serie de schimbări în program.

Conform proiectului pentru programului Rabla Plus 2019, vor fi acordate în continuare ecotichete în valoare de 45.000 lei (10.000 euro), dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare pentru achiziționarea unui automobil electric, iar pentru achiziția unui vechicul plug-in hybrid valoarea ecotichetului va fi de 20.000 lei (5.000 euro), dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare.

Dacă până acum, un automobil plug-in hybrid trebuia să emită cel mult 50 g CO2/km pentru a se califica în cadrul programului, începând cu automobilele fabricate de la 1 septembrie 2018, norma de modifică la 70 g CO2/km. Modificarea are loc va urmare a schimbărilor aduse standardelor de poluare. În prezent se folosește standardul NEDC, dar din septembrie toate modelele vor trebui să respecte noul standard WLTP.

Prin cadrul programul Rabla Plus se pot achiziționa autovehicule electrice categorie în care intră automobile, autoutilitare ușoare, autospecială ușoară, cvadriciclu propulsat de motor electric cu energie furnizată de baterii reâncărcabile sau autovechicule plug-in hybrid ce folosesc atât un motor convențional cât și unul electric alimentat de baterii reâncărcabile și are sursă de alimentare externă.

Anul trecut, în România s-au achiziționat prin cadrul programului Rabla Plus 370 de autovehicule electrice și 97 automobile plug-in hybrid.

Bugetul alocat pentru anul 2018 este suficient pentru achiziționarea a 2.000 de mașini electrice.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)