autovit.ro
B SECTIUNI

Programul Rabla va continua cel mai probabil și în 2015

Conform ministrului mediului, Grațiela Gavrilescu, programul Rabla va fi continuat și în anul 2015. Ministrul a declarat că programul a fost popular și cu siguranță va fi continuat, dar forma exactă va fi cunoscută după aprobarea bugetului Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), lucru care se va întâmpla foarte curând.

În cadrul unui interviu acordat pentru Mediafax, Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a declarat că Progamul Rabla va fi cu siguranță continuat și în 2015, datorită faptului că a fost un program foarte popular în anul care s-a încheiat. Conform datelor publicate de Mediafax, în 2014 au fost decontate 17.030 tichete pentru persoane fizice și 3.361 pentru persoane juridice. A fost primul an în care numărul tichetelelor pentru persoane huridice a fost suplimentat.

rabla[0] (2)Ediția 2014 a programului Rabla a fost prima care a folosit un sistem de distribuție electronică a tichetelor, sistem ce a permis ca tichetele să nu mai fie repartizate pe județe, ci au putut fi extrase de dealeri auto dintr-o bază națională, în funcție de înscrieri. Orice persoană care deținea un automobil cu o vechime mai mare de opt ani a putut duce mașina la casat pentru a obține reducerea de 6.500 lei la achiziționarea unui automobil nou. În ciuda faptului că tichetul a avut o formă electronică, reducerea a putut fi transferată și altor persoane ca și în anii trecuți.

În urma programului Rabla 2014 au fost casate 20.391 de automobile vechi. Cele mai multe casări au avut loc în București unde 4.607 de automobile vechi au fost scoase din uz și au fost cumpărate 6.041 de automobile noi. În clasamentul județelor ce au folosit cu succes acest sistem se clasează apoi Prahova, Argeș, Constanța și Vâlcea. În ceea ce privește persoanele juridce, sistemula fost folosit și de către instituțiile statului. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a obținut 429 tichete, precum și CNADNR și Secretariatul General al Guvernului au folosit programul Rabla pentru a își împrospăta parcul auto.

La finalul anului 2014 au existat voci care au spus că este ultimul an în care programul Rabla va fi folosit și că acest sistem și-a epuizat resursele. Guvernul a mai înaintat și propunerea pentru programul numit Prima Mașină prin care tinerii pot obține un credit avantajos garantat de stat pentru achiziționarea unui automobil nou.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)