autovit.ro
B SECTIUNI

Proiect de lege: automobilele înmatriculate în Bulgaria vor putea circula doar 3 luni în România

Parlamentarii readuc în atenția publicului un proiect de lege mai vechi ce își propune interzicerea circulației automobilelor înmatriculate în Bulgaria după o perioadă de 90 de zile. Dacă legea va fi votată, măsura va afecta și automobilele înmatriculate în alte state EU.

Parlamentarii vor să readucă în atenția publicului un proiect de lege ce își propune să interzică circulația pe teritoriul României automobilelor înmatriculate în alte state. Acestea vor putea circula doar 90 de zile de la intrarea în țară. Proiectul de lege nu este nou, el fiind respins anul trecut de către Senat deoarece a fost considerat discriminator. Proiectul inițial se referea doar la automobilele înmatriculate în Bulgaria, iar acum, inițiatorului proiectului de lege, deputatul PSD Ioan Munteanu, a adăugat toate automobilele înmatriculate în străinătate.

inmatriculare-Anglia

Inițiatorii proiectului spun că în România circulă aproximativ 100.000 de automobile înmatriculate în Bulgaria. Aceste automobile evită astfel taxele din România, dar ridică probleme atunci când sunt implicate în accidente rutiere sau atunci când sunt folosite pentru comiterea de infracțiuni. De asemenea, sistemul de asigurări din Bulgaria face dificilă despăgubirea păgubitului în cazul unui accident. Firmele de asigurare din țara vecină plătesc greu despăgubirile, perioada trecând de 120 de zile, spun oficialii din domeniu.

Dacă proiectul de lege va trece de Parlament, România nu ar fi singura țară din Europa care restricționează dreptul de circulație al automobilelor înmatriculate în alt stat, dar nici o altă țară din Uniunea Europeană nu are o perioadă atât de scurtă în care mașinile pot circula.

Proiectul de lege propus de deputatul Ioan Munteanu va fi dezbătut în această toamnă la începutul sesiunii parlamentare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)