autovit.ro
B SECTIUNI

Reguli noi pentru obținerea permisului auto: proba practică poate fi susținută de mai multe ori dacă se trece de examenul teoretic

Regulile pentru obținerea permisului de conducere s-au schimbat. Procedura a fost simplificată, iar dacă candidatul trece de examenul teoretic, acesta rezultat este valabil un an de zile, timp în care poate susține examenul practic de mai multe ori.

Începând cu 5 octombrie, Ministerul Afacerilor Interne va modifica procesul de examinare pentru obținerea permisului de conducere. Procesul va fi simplificat prin eliminarea reexaminării teoretice în cazul în care proba practică este picată. Potrivit modificărilor, publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august, candidații care au fost declarați respinși la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere vor putea fi reexaminați fără să repete proba teoretică. Pentru a putea fi reexaminat, candidatul trebuie să aștepte 15 zile, să achite o nouă taxă și să facă dovada că a urmat cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică. Astfel, candidații admiși la proba teoretică vor avea la dispoziție un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică și practică pentru a trece de proba practică, chiar și din mai multe încercări.

scoala-auto-3

În acest moment, dacă proba practică este picată de către candidat, acesta trebuie să repete și examenul teoretic. Examinarea se face prin susținerea succesiva a probei teoretice și a celei practice, în zile diferite conform Ordinului MAI nr. 268/2010.

scoala-auto

Proba practică, aceasta se poate susține, după caz, pe traseu și/sau în poligon:

  • pentru vehiculele din categoria AM: poligon;
  • pentru vehiculele din categoriile A1, A2 și A: poligon și traseu;
  • pentru vehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv: traseu.

În cazul categoriilor A1, A2 și A, proba practică se susține mai întâi în poligon și apoi pe traseu, în aceeași zi.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)