autovit.ro
B SECTIUNI

Șase mașini electrice au traversat România de la București la Timișoara

Barierele psihologice legate de autonomia unui automobil electric sunt, probabil, printre cele mai importante aspecte atunci când vorbim despre mașini cu propulsie alternativă. De aceea, constructorii auto au nevoie de a arăta publicului că autonomia unei mașini electrice este în permanentă creștere datorită noilor tehnologii, dar și ce se poate realiza cu actualele mașini aflate la vânzare. Un astfel de exemplu s-a desfășurat recent, pe străzile din România.

Proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii rețelei de încărcare a mașinilor electrice apar din ce în ce mai des. Prima astfel de rețea, cu acces public, dezvoltată de un centru comercial și partenerul său pentru pune la bătaie mai multe prize speciale dedicate mașinilor electrice, în mai multe locații din țară. Pentru a promova eficiența rețelei, șase Volkswagen e-Golf au parcurs un traseu cu plecare din București și sosire în Timișoara, trecând pe la prize instalate în orașele mari, în parcările centrelor comerciale. Chiar dacă e-Golf are o autonomie electrică de circa 180 km, acumulatorii permit o încărcare de 80% a bateriei în doar 30 de minute. Astfel, cele șase mașini s-au putut reîncărca cu energie rapid pentru a parcurge succesiv etapele prevăzute pe traseu.

electric drive

Doar 6,85 lei pentru a parcurge 100 km

„Odată cu finalizarea infrastructurii pentru mașinile electrice pe coridorul Constanța-București-Timișoara-Arad, devine posibil să spargem barierele orașului și să părăsim zona de confort oferită de soluțiile de încărcare de la birou sau de acasă și să parcurgem distanțe mari cu vehicule electrice între orașele țării. Concret, caravana Electric Drive își propune să demonstreze că, prin dezvoltarea infrastructurii publice, adică a rețelei de încărcare Renovatio e-charge, mașinile electrice devin o alternativă viabilă, atât în oraș, cât și între marile orașe”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio, companie care a construit rețeaua utilizată pentru caravana electrică.

Cu un consum de 12,7 kWh/100 km, Volkswagen e-Golf propune o nouă abordare pentru mobilitate, prețul energiei electrice pentru a parcurge această distanță fiind de doar 6,85 lei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)