autovit.ro
B SECTIUNI

Scandalul Mitsubishi se adâncește: compania japoneză a trucat testele de consum încă din 1991

După ce acum o săptămână conducerea companiei auto Mitsubishi recunoștea în fața presei că a trucat rezultatele testelor de consum pentru patru modele comercializate pe piața japoneză, scandalul ia amploare. Conform Reuters, Mitsubishi a falsificat rezultatele testelor încă din 1991, iar gama de modele ar putea fi mult mai mare.

Inițial s-a speculat că practica constructorului japonez de a falsifica rezultatele testelor de consum a început în anul 2002, dar Mitsubishi a recunoscut că folosește metode mai puțin corecte pentru măsurarea consumului încă din 1991. Mitsubishi a mai comunicat faptul că nu a respectat legislația japoneză din domeniu, preferând să efectueze testele de consum după standarde americane care favorizează condusul pe autostradă, obținând astfel cifre de consum mai bune față de cele reale.

mitsubishi-colt-10

Mitsubishi mai spune că a demarat deja o anchetă și a angajat un comitet extern de experți care să investigheze problema. Rezultatele anchetei interne sunt așteptate peste trei luni.

Mitsubishi este al șaselea constructor auto din Japonia, iar în urma acestui scandal se confruntă cu reale probleme economice. Valoarea acțiunilor de pe bursă a scăzut dramatic, iar jumătate din valoarea sa de piață (aproape patru miliarde de dolari) s-a evaporat. Rămâne de văzut ce va urma pentru Mitsubishi și dacă va exista și o investigație din partea autorităților japoneze. Ministerul Transporturilor din Japonia a cerut tuturor producătorilor de automobile autohtoni să își prezinte metodele de măsurare a consumului și au ca termen data de 18 mai.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)