autovit.ro
B SECTIUNI

Se pregateste scoaterea politelor RCA mai accesibile?

In marea majoritate a cazurilor, pretul este principalul argument al romanului atunci cand este nevoit sa isi cumpere o polita de raspundere civila auto (RCA). Insa aceasta practica se pare ca va deveni istorie, deoarece autoritatile iau in calcul eliminarea de pe piata a societatilor de asigurare care vand polite RCA ieftine. Dar haideti sa vedem si care sunt argumentele acestei masuri, deloc populare.

Un reprezentant al Autoritatii de Supraveghere a Asigurarilor (ASF) a dat ieri o declaratie pentru Mediafax in care afirma ca “una dintre solutiile pentru reducerea numarului de plangeri pe segmentul RCA este eliminarea societatilor care practica tarife joase si, dupa momentul daunei, nu achita despagubirile”. Si chiar daca expunerea pare corecta, cu siguranta aceasta masura va fi total nepopulara, asta daca ne raportam la puterea de cumparare a clientului roman…

RCA_2

Totusi daca verificam atent rapoartele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) vom observa ca in primele noua luni ale anului trecut, autoritatea de reglementare a primit 8.520 de reclamatii privind serviciile asiguratorilor si brokerilor, in crestere cu 65% comparativ cu perioada similara a anului 2011. Insa din acest total, 5.421 de petitii s-au incadrat in segmentul asigurarilor obligatorii RCA, adica 0,11% din volumul total al contractelor RCA incheiate in perioada mentionata mai sus. Ceea ce pare a fi un procent infim si totodata rezonabil… Prin urmare ce ar putea “ascunde” aceasta intentie de eliminare a politelor RCA ieftine?

Cum era de asteptat, din analiza petitiilor inregistrate s-a constatat ca aspectul cel mai frecvent reclamat a fost neplata despagubirilor solicitate, respectiv recalcularea valorii despagubirilor. Insa autoritatile nu ar trebui sa omita ca vorbim despre o polita auto obligatorie pentru toate masinile care circula pe drumurile publice din Romania.

Voi ati avut probleme cu despagubirea unei avarii pe baza unei polite RCA? Ce parere aveti despre aceasta intentie a autoritatilor de eliminare a societatilor de asigurare care comercializeaza polite RCA mai ieftine?

77 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)