autovit.ro
B SECTIUNI

Seat Arona va fi noul SUV din gama constructorului spaniol

La Salonul Auto de la Paris, Seat a confirmat că își va îmbogăți gama cu un nou SUV numit Arona. Acesta va concura direct cu modele ca Nissan Juke sau Peugeot 2008 și va fi lansat în 2017.

Seat a decis să mizeze serios pe segmentul SUV. După recenta lansare a modelului Ateca, propria versiune a crossover-ului compact cunoscut în cadrul grupului VW ca Tiguan, Seat a decis că vrea o felie și din foarte popularul segment al SUV-urilor de clasă mică. Dominat de modele ca Nissan Juke sau Peugeot 2008, acest segment va primi anul viitor și modelul Seat Arona. Noul model va folosi platforma MQB A0 ce va fi folosită și de viitoare generație a modelului Ibiza.

seat-arona-3

Noul model a fost confirmat chiar de șeful Seat, Luca di Meo, iar spaniolii au ambiții mari cu noul model. Vor să devină unul dintre cele mai bune din segment și va oferi cele mai noi tehnologii din domeniu, grație grupului Volkswagen.

seat-arona-2

Nu există informații tehnice și nici detalii referitoare la design. Ne așteptăm însă ca noul Seat Arona să fie asemănător cu actualul Seat Ateca. Producția noului model se va face în Spania, la uzina de la Martorell. Debutul noului model va avea loc anul viitor, un an ce se anunță agitat pentru marca spaniolă. Alături de Arona, Seat va lansa în 2017 și modelele Leon facelift și noua generația Ibiza.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)