autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi pentru a vă proteja copiii de căldura din automobil

Copiii de vârste mici sunt foarte sensibili la temperaturile ridicate ce pot apărea pe timpul verii. Deși pare greu de crezut, la nivel mondial există multe cazuri care se soldează chiar și cu fatalități din cauza faptului că adulții lasă copiii în interiorul mașinii. Ce este de făcut și de ce se întâmplă asta?

 

Indiferent de situție, indiferent pentru cât de puțin timp lipsiți din mașină, nu lăsați copiii în mașină, chiar dacă geamurile sunt întredeschise. Pur și simplu, riscul este prea mare. Doctorul Christopher McStay, un expert în acest domeniu afirmă: “Nu este niciodată în regulă să lași copilul în mașină. Fără nicio excepție. Interiorul mașinii tale crează același efect ca o seră și nivelul temperaturii poate crește extrem de repede, în doar câteva minute. Nu există un termen de timp în care să pot spune că este sigur să lași copilul în mașină. Copiii sunt mult mai predispuși riscurilor legate de temperaturile înalte, deoarece corpul lor produce mai multă căldură raportat la dimensiuni, iar capacitatea lor de a se răci prin transpirație nu este atât de bine dezvoltată precum la adulți”.

 

Doctorii afirmă că tocmai datorită faptului că nu toată lumea cunoaște aceste detalii fiziologice apar astfel de cazuri. Un copil simte într-un mod diferit căldura față de un adult și se poate adapta mult mai greu la ea. Așadar, senzația subiectivă a unui adult nu este similară cu ceea ce experimentează un copil.

Sfaturi pentru temperaturile toridePoate părea surprinzător, dar într-o mașină expusă la soare, la o temperatură exterioară de 22 de grade Celsius, temperatura poate crește la 43 de grade în prima oră. Iar 70% din această creștere are loc în primele 30 de minute. Atunci când un copil este expus la temperaturi de peste 40 de grade fără ventilație, pot apărea cu rapiditate simptome precum amețeală, dezorientare, confuzie sau chiar pierderea cunoștinței. Cu siguranță niciun părinte nu își dorește să supună copiii unor asemenea experiențe, fiind foarte important ca ei să conștientizeze riscurile. Nu faceți excepție de la aceste reguli nici atunci când copiii dorm.

În cazul în care vezi copii închiși în mașini pe temperaturi toride, luați imediat măsuri. Încercați să identificați părinții sau sunați la 112 pentru a cere asistență.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)