autovit.ro
B SECTIUNI

Soferi auto vs. Scuteristi/Motociclisti

Vrem sau nu sa acceptam, pe sosele exista un „razboi” tacut, ce mocneste la fiecare intalnire intre cele doua parti rivale si care asteapta numai o scanteie pentru a aprinde o incaierare aprinsa. Ati ghicit – acest post este dedicat atat soferilor auto, fie ca au masini din clasa mica, fie ca stau in spatele volanului celei mai late si mai mari masini de teren, cat si scuteristilor sau motociclistilor care incearca sa isi gaseasca locul pe soselele din Romania, cat sa fie si in siguranta, dar cat sa se si bucure cu adevarat de pasiunea lor pe 2 roti.

De nenumarate ori am auzit soferi suparati in trafic pe scuteristii sau motociclistii care incearca sa ii inghesuie la semafor ca sa ajunga in fata, speriati ca o sa le atinga oglinzile masinilor sau ca o sa le lase o amintire pe caroserie, probabil la fel de multe ori de cate ori am vazut si scuteristi sau motociclisti fluturand degetul mijlociu in spatele lor  in urma claxoanelor date de soferii speriati sau luati prin surprindere… Prezinta scuteristii/motociclistii un pericol pentru soferii auto? Dar soferii auto prezinta un pericol pentru scuteristi/motociclisti?

Daca am urmari toate stirile legate de accidente auto sau daca am sta numai o zi la Spitalul de Urgenta sau daca am asculta frecventa Politiei Rutiere, cu siguranta am fi oripilati sa vedem cate accidente au loc intre soferi auto si motociclisti sau scuteristi. Este clar ca aceste accidente, sau cel putin divergente, vin in urma faptului ca strazile din Romania nu permit coexistenta in deplina siguranta, liniste si pace pentru cele doua categorii de soferi, insa ce putem face in aceste conditii? Cum ar trebui sa ne comportam in trafic unii fata de ceilalti?

Asteptam parerile ambelor tabere. Cu ajutorul vostru putem scrie o lista de recomandari de conduita atat pentru soferi, cat si pentru scuteristi sau motociclisti, astfel incat sa avem drumuri mai sigure. Impreuna vom reusi!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)