autovit.ro
B SECTIUNI

Toyota și Mazda au semnat un parteneriat pe termen lung

Toyota și Mazda, două dintre cele mai mari companii auto din Japonia, au semnat un parteneriat pe termen lung. Cele două mărci auto vor colabora pentru a completa și îmbunătății reciproc produsele și tehnologiile existente. Parteneriatul va avea ca rezultat construirea unor modele mai atractive.

Toyota și Mazda au anunțat semnarea unui parteneriat strategic care are drept scop partajarea tehnologiilor și crearea de modele mai atractive. Cele două mărci vor colabora pe toate planurile: motoarele SkyActiv produse de Mazda vor fi regăsite și în gama de modele Toyota, în timp ce tehnologia sistemelor de propulsie hibride și cu hidrogen dezvoltate de Toyota vor fi folosite și de Mazda. Va fi formată o echipă comună care va evalua modul cel mai bun de a utiliza punctele forte ale fiecărei companii. Companiile vor încuraja colaborarea pe o scară largă și semnificativă într-o serie de domenii, inclusiv tehnologii de siguranță și de mediu avansate.

Cele două companii japoneze colaborau deja pe o scară mai mică pentru câteva piețe ca Japonia sau Statele Unite, dar noul acord oficializează și extinde acest parteneriat. Colaborarea anterioară între Toyota și Mazda a inclus acordarea de licențe pentru tehnologiile hibride Toyota către Mazda și producția de automobile compacte pentru Toyota la fabrica Mazda din Mexic.
toyota-and-mazda-enter-partnership-to-share-technologies-reduce-costs_3Președintele Toyota Akio Toyoda, a declarat: “După cum reiese din tehnologiile SKYACTIV și din designul KODO – Sufletul Mișcării, Mazda a dovedit că se gândește mereu la ce urmează pentru vehicule și tehnologii, în timp ce reușește totuși să rămână fidelă principiilor sale de bază în producția de mașini. În acest fel, Mazda practică în mod clar ceea ce Toyota îndrăgește: să facă mașini din ce în ce mai bune. Mă bucur că cele două companii pot împărtăși aceeași viziune și pot să lucreze împreună pentru a face mașinile mai bune. Nu mă pot gândi la nimic mai minunat decât să aratăm lumii – împreună – că următorii 100 de ani de autoturisme vor fi la fel de distractivi ca primul”.

Președintele și CEO-ul Masamichi Kogai a spus: “Toyota este o companie care a demonstrat hotărârea cu care acționează în mod responsabil pe probleme globale de mediu și pentru viitorul procesului de fabricație în ansamblu. Am, de asemenea, un respect imens pentru devotamentul Toyota în încercarea sa de a construi autovehicule din ce în ce mai bune printr-un proces continuu de inovare. În plus, Mazda se identifică cu modul în care Toyota prețuiește apartenența sa istorică și toate comunitățile în care este implicată. Nu este de mirare că sunt foarte stimați de către acestea. Sper că, lucrând împreună pentru a face mașini mai bune, putem ridica valoarea automobilelor în ochii consumatorilor, în timp ce, totodată, să creștem capacitățile de producție ale ținutului nostru nativ, Hiroshima, și în toate comunitățile unde suntem implicați la rândul nostru.”

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)