autovit.ro
B SECTIUNI

Umbra scandalului Dieselgate se întinde și asupra mărcii franceze Renault

Acțiunile grupului Renault au scăzut cu 20% după ce oficialitățile statului francez au efectuat un control la sediul mărcii pentru a verifica posibilitatea utilizării unui soft care să înșele testele de emisii poluante. Rezultatele controlui au fost negative, dar impactul asupra acțiunilor Renault a rămas.

După ce anul trecut, scandalul Dieselgate a afectat grav constructorul german Volkswagen, anul 2016 începe cu o zi neagră pentru francezii de la Renault. Astăzi, 14 ianuarie, acțiunile grupului francez au scăzut cu 20% după ce presa din Hexagon a publicat informația conform căreria constructorul francez se află în vizorul oficialilor francezi care verifică dacă modelele Renault echipate cu motoare diesel păcălesc cumva testele de emisii.

Renault_73794_global_en

Renault a clarificat ulterior știrile apărute cu un comunicat de presă oficial în care spune că în urma scandalului Dieselgate, statul francez a creat o comisie tehnică independentă al cărei scop este să verifice dacă constructorii auto din Franța nu înșeală testele de emisii poluante. Membrii acestei comisii au vizitat sediul Renault de la Lardy, de lângă Paris, și testează 100 de automobile aflate în circulație dintre care 25 sunt marca Renault pentru a stabili dacă acestea respectă normele de poluare. Conform comunicatului mărcii Renault, în urma testelor efectuate până acum, s-a constat că Renault NU folosește un soft special pentru a păcăli testele de emisii. Renault mai spune că va coopera cu autoritățile statului francez pentru a clarifica orice altă nelămurire.

Renault_73844_global_en

Lovitura de pe piața bursieră a rămas însă. După pierderea celor 22 de procente, spre finalul zilei acțiunile Renault au rămas undva cu 10 procente sub prețul inițial. Știrea a mai afectat și prețul acțiunilor Peugeot-Citroen, care au scăzut cu 7%, dar și Volkswagen care au pierdut 5 procente.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)