autovit.ro
B SECTIUNI

Vine vine primaaavaraaa!

Iata ca dupa o oarecum pulsatorie iarna, in care au alternat perioadele de frig uscat, fara precipitatii, cu cele cu zapada mai mult decat abundenta care ne-a si pus la o grea incercare, primavara se instaleaza cu pasi decisivi!
Sigur ca cei mai multi dintre noi rasufla usurati, altii regreta paradisul derapajelor, insa se impun o serie de precautii pentru a putea fi cu adevarat…linistiti.

1. Siguranta

Cel mai important aspect al trecerii la temperaturile de peste 7 grade celsius o reprezinta necesitatea revenirii la anvelopele de vara! Si aceasta NU din motive de frumusete ci din pure motive de SIGURANTA!
Exact asa cum anvelopele de iarna NU au aderenta optima decat iarna, asa si cele de vara sunt proiectate sa functioneze OPTIM…vara!
Cu toate acestea, pana la primele ploi sanatoase, drumurile-mai ales cele de munte-, raman acoperite cu reziduuri din agentii de topire a zapezii si cu resturi de material antiderapant, asa ca prudenta se impune!
Nu mai trebuie spus ca, dupa o lunga depozitare, anvelopele de vara trebuie verificate la capitolul presiune.

Dupa o iarna in care suprafata drumurilor a fost frecvent denivelata, fapt ce a putut duce la lovirea partii inferioare a masinii si a pus, cu siguranta, la grea incercare articulatiile masinii, ar fi bine sa efectuati o vizita de rutina in service, pentru a vi se remedia eventualele probleme aparute.

O verificare se impune si la acumulator, deoarece pe timpul iernii acesta a fost solicitat mai mult decat in mod obisnuit.

Lichidul de spalator poate fi inlocuit cu unul, mai ieftin, de vara, ca sa nu spun ca acest lichid poate fi obtinut si acasa dintr-un amestec de apa, alcool si un pic de detergent lichid…Nu radeti! Ganditi-va ca este mai scump decat…carburantul!!!
De asemenea, verificati lamele stergatoarelor, ce pot fi deteliorate ca urmare a expunerii la temperaturile din iarna.

2. Cosmetica

Asa cum stiu cei ce isi iubesc cu adevarat masinile, acestea au de suferit la capitolul aspect de pe urma contactului cu periile, materialul antiderapant, sarea, etc, astfe incat se impune o vizita la un adevarat centru de spalare, unde se pune accentul si pe spalatul partilor nevazute ale masinii. O degresare si, eventual, ceruire, sunt mai mult decat binevenite. Pentru cei cu adevarat indragostiti, detailing-ul este un…MUST!
De asemenea se pot deja schimba covorasele de guma de la interior si spala mocheta de dizgratioasele depuneri din iarna.

3. Utilitate

E momentul sa renuntati la periile de zapada, la spray-urile de dezghetat, la manusi, la paturi si la termosuri de ceai.
Locul lor poate fi luat de o crema de protectie solara si de o cascheta de soare.

Chiar daca inca nu este chiar atat de cald, nu ar fi o idee rea sa rugati un specialist sa arunce o privire la sistemul de aer conditionat, nu de alta, dar atunci cand caldura va bate la usa, cozile la service-urile specializate vor fi mai mari!

Si pentru ca pe mine ma preocupa cel mai mult siguranta deplasarii, o sa va rog sa nu exagerati cu “optimismul” datorat recastigarii unei aderente superioare celei din iarna si, implicit, al senzatiei de securitate mult sporita. Toti participantii la trafic vor fi in aceasta pozitie si riscurile cresc in aceasta perioada.

Moderatia se impune! 😉

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)