autovit.ro
B SECTIUNI

Volvo S60 Cross Country – primul sedan crossover din clasa premium

Volvo continuă să inoveze și încearcă să creeze un nou segment în lumea auto. Noul model S60 Cross Country este primul sedan crossover premium din lume și va debuta la Salonul Auto de la Detroit din această lună. Este pentru prima dată când un constructor premium european transformă un sedan într-un automobil capabil să parcurgă trasee off-road.

Volvo va lansa la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie a acestui an un nou model numit S60 Cross Country. Până acum eram obișnuiți cu modelele Volvo din gama Cross Country bazate pe exemplare hatchback sau break. Volvo vrea sp încerce ceva nou și pentru prima dată în istorie va propune un sedan cu capacități off-road. Noul Volvo S60 Cross Country va fi primul crossover sedan din lume și se alătură fratelui său break abia lansat V60 Cross Country. Publicul va putea admira noul model la Detroit, cu ocazia primului salon auto important din acest an.

Volvo S60 Cross CountryNoul model Volvo este bazat pe sedanul S60, dar versiunea Cross Country va fi cu 65 mm mai înalt față de sedanul normal. Va putea fi comandat atât cu tracțiune integrală, dar și cu tracțiune față. Volvo S60 Cross Country va veni echipat cu anvelope montate pe jante de 18 sau 19 inch ce vor îmbunătăți confortul și vor ajuta la parcurgerea de trasee pe drumuri de macadam. La lansare, noul model va fi echipat cu motorul pe benzină T5 de 2.0 litri ce dezvoltă 254 CP. Acesta va fi singura motorizare disponibilă pe piața nord-americană, în timp ce în Europa, clienții vor putea alege și între două variante diesel echipate cu motoarele D4 de 190 CP și D5 de 2.4 litri cu cinci cilindri de 215 CP. Noul model va putea fi comandat începând cu vara acestui an.

Volvo mizează pe faptul că are clienți cu nevoi aparte și nimeni nu a putut prezice succesul variantelor Cross Country atunci când a lansat un prim model în 1997. “Vrem să exploatăm la maxim potențialul modelelor Cross Country. Am îndrăznit în 1997 cu modelul V70 Cross Country, model ce a dus la apariția unui segment complet nou în lumea auto. Acum vom îndrăzni din nou, oferind toate calitățile unul model Cross Country într-un pachet ce combină capacitățile off-road cu stilul elegant”, a declarat Lex Kerssemakers, Vicepreședinte pentru gama de modele și strategie de produs Volvo. “Volvo S60 Cross Country este singurul model din acest nou segment. Am identificat o nișă clară de clienți care își doresc un sedan cu o imagine robustă și o gardă la sol mai mare”, a completat Alain Visser, Vicepreședinte Volvo pentru vânzări, marketing și customer service.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)