autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Ford Galaxy 2006-prezent

Monovolumele nu sunt între cele mai apreciate caroserii printre cumpărătorii din România, însă ele reprezintă cea mai bună alegere atunci când vine vorba de spaţiul interior. Dacă asta este prioritatea ta, atunci monovolumul este o alegere inteligentă. Una dintre opţiunile pe care trebuie să le ai în considerare poate fi Ford Galaxy (2006-prezent).

În anul 2006, Galaxy a fost complet schimbat, cea mai importantă noutate fiind că Ford a renunţat complet la a utiliza platforma sau motorizările grupului VW, aşa cum s-a întmplat la modelul anterior, dezvoltat împreună cu Volkswagen. Cu o lungime de 4,82 metri, Galaxy oferă şapte locuri, este mai mare decât S-Max (mai lung cu 52 mm şi mai lat cu 65 mm), dar împarte cu aceasta aceeaşi platformă, deşi există componente preluate şi de la Ford Mondeo. Datorită dimensiunilor mai mari şi a spaţiului uriaş oferit la interior, Galaxy nu este la fel de agil ca fratele lui mai mic. Totuşi, Ford nu a renunţat la renumele său de a produce maşini cu tente sportive şi de aceea Galaxy se conduce surprinzător de plăcut. Nu se înclină prea mult în viraje şi are un tren de rulare ce conferă foarte multă încredere, dar şi un nivel de confort foarte bun.

Ford Galaxy InteriorTotuşi, interiorul este cel mai important aspect la un monovolum. Este surprinzător că pe rândul al treilea de scaune, Galaxy oferă posibilitatea de a transporta chiar şi doi adulţi, în condiţii decente de spaţiu, în timp ce în portbagaj încă încap bagaje pentru vacanţă (volum util de 435 litri). Condiţii similare nu există nici la SUV-urile cu şapte locuri. Rândul din mijloc poate culisa înainte-înapoi pentru a crea mai mult spaţiu în funcţie de pasageri , iar ultimele două rânduri de scaune pot fi pliate pentru a crea o suprafaţă plană de încărcare cu portbagajul. Spaţiile mici pentru depozitare sunt în toată maşină, buzunarele uşilor sunt largi, iar tot acest pachet face ca Galaxy să fie unul dintre cele mai bune oferte în ceea ce priveşte un monovolum pentru familie.

Gama de motorizări a fost compusă din dieselurile 1.8 TDCI (100 CP şi 125 CP), 2.0 TDCI (130 CP şi 140 CP) şi 2.2 TDCI (175 CP) şi motoarele pe benzină 2.0 Duratec (145 CP) şi 2.3 Duratec (163  CP). Mai târziu, au apărut în gamă noile propulsore EcoBoost pe benzină: 1.6 EcoBoost (160 CP) şi 2.0 EcoBoost (203 CP). Recomandarea noastră merge spre motorul diesel 2.0 TDCI de 140 CP, care are cel mai bun raport între preţul plătit şi ceea ce oferă. Are cuplu suficient pentru a propulsa monovolumul cu şapte locuri şi funcţionează economic. Nu recomandăm motorul de 2,3 litri pe benzină, pentru că are un consum extrem de ridicat.

Din punct de vedere al fiabilităţii nu s-au semnalt probleme majore, cele mai semnificative plângeri fiind legate de zgomote de la sistemul de direcţie (revine după reparaţie), sistemul de alarmă care nu funcţionează corect, probleme cu pompa de servodirecţie sau diverşi greieraşi în bord. Au existat mai multe rechemări în service, dar cele mai importante sunt legate de pedala de frână foarte rigidă şi oprirea motoarelor diesel în mers. La o eventuală achiziţie trebuie verificat dacă aceste probleme au fost remediate oficial.

Pe site-ul Autovit.ro există câteva oferte de Ford Galaxy, cu preţuri care pornesc de la 6.200 de euro pentru motorul diesel de 140 CP.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)