autovit.ro
B SECTIUNI

Ghid pentru femei. 10 lucruri de care sa tii cont cand cumperi o masina second-hand

Eleganta proportiilor unei masini coupe sau confortul unui sedan spatios? Rosu aprins sau negru elegant? Cert este ca atunci cand vine vorba de alegerea unei masini, aspectul este deosebit de important, insa nu trebuie sa uitam ca masina perfecta ar trebui sa fie un mix optim intre infastisare si latura sa functionala.
Si da, bugetul face mereu diferenta. Din fericire, exista intotdeauna optiunea foarte avantajoasa de a achizitiona o masina second-hand care sa corespunda tuturor exigentelor noastre.
Pentru a face cea mai buna alegere, Mihai Cune, business manager autovit.ro, ne spune care sunt top 10 lucruri de care trebuie sa tinem cont cand ne cumparam o masina second-hand:

  • Analizeaza cu mare atentie oferta de masini din categoria care te intereseaza si nu uita sa iti faci cu atentie calculele pentru a sti care este suma maxima pe care doresti sa o investesti intr-o masina.  Atentie! Ia in calcul si “costurile de inmatriculare” (autenticitate RAR, taxa de mediu daca se aplica, taxe de talon, numere de inmatriculare preferetiale sau nu etc.)
  • Inspecteaza toata documentatia masinii si asigura-te ca este corecta. Verifica daca seria motorului si a sasiului corespund cu cea din talon si cea din cartea de identitate a vehiculului.
  • Vizioneza  masina in timpul zilei, intr-un spatiu bine iluminat.
  • Verifica vopseaua. Dupa cinci ani cel mai mare dusman devine rugina asa ca trebuie neaparat sa te uiti dupa urme de rugina pe aripi, usi si praguri. Rugina vizibila pe aripi sau capota poate indica probleme mai grave in interior.
  • Verifica kilometrajul si cartea de service a masinii. O masina aflata in proprietatea unei persoane fizice, din zona urbana parcurge anual in jur de 15 000 de kilometri. Verifica la ce intervale s-au efectuat reviziile in cartea de service si fa o corelatie intre situatia kilometrajului la ultima revizie si cel de pe bord.  Pentru mai mult siguranta poti suna la service-ul care a pus stampila pe cartea de service la ultima revizie, daca masina a fost intr-adevar acolo.
  • Verifica pedala de frana si schimbatorul de viteze. Daca sunt foarte uzate poate indica un rulaj de peste 70 000 de km.
  • Fii atenta la detalii. Testeaza fiecare buton, intrerupator si intalatia de climatizare
  • Test drive-ul este obligatoriu. Condu masina atat in oras cat si la drum lung. Testeaza acceleratia, schimbatul vitezelor, franarea si starea amortizoarelor. Pedala de frana ar trebui sa raspunda imediat ce o apesi si sa nu coboare pana la podea pentru a frana in conditii de siguranta. Amortizoarele trebuie să fie tari la franare si sa nu creeze in curbe impresia ca te afli intr-o barca.
  • Evita costurile ulterioare! Suna la un service al marcii respective si vezi cat ar costa intretinerea la masina aleasa.
  •  Vorbeste cu un profesionist! In cazul in care dupa cele 9 puncte de mai sus nu te-ai convins, programeaza o inspectie la un service autorizat al marcii respective. Te costa mai putin decat sa descoperi ulterior defecte costisitor de reparat.

Ladies, acum ramane sa ne mai gandim doar cate cutii de pantofi vor incapea in masina aleasa!

Autor: Oana Coman

Sursa: www.mujer.ro

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)