autovit.ro
B SECTIUNI

4 pasi pentru a porni o masina care sta de mult timp in parcare

Masinile nu sunt facute sa fie uitate intr-o parcare sau intr-o curte luni sau, mai rau, ani intregi. Dar se intampla, cateodata, sa nu le mai folosim pentru mult timp si e posibil sa fie nevoie sa cumparam piese auto noi sau second hand, inainte de a pleca la drum cu el in siguranta.

 

  1. Verifica uleiul de motor. E posibil ca uleiul sa se fi scurs, de cand nu ai mai folosit masina, deci cilindrii sunt uscati acum. Cheama un mecanic auto sa te ajute sau incearca singur sa lubrifiezi cilindrii, cu un spray special.
  2. Goleste complet rezervorul de combustibil. Cu siguranta, dupa atata timp si atatea temperaturi extreme oscilante, proprietatile combustibilului din rezervor s-au deteriorat, asa ca trebuie sa arunci tot ce lasasesi acolo. Nu arunca benzina sau motorina in natura. Cauta un centru de colectare a petrolului si du-l la reciclare.
  3. Verifica lichidul de frana si de racire. Tot din cauza stationarii indelungate, e posibil ca lichidul de frana nu mai dea randamentul dorit, asa ca inlocuieste-l cu unul nou. Acelasi lucru trebuie sa il faci si cu lichidul de racire, este posibil sa ii fi trecut termenul de garantie si, in lipsa lui, motorul masinii sa se incalzeasca mai mult decat e recomandat, pana cand se autodistruge.
  4. Examineaza bateria. Pentru ca nu a fost pornita de foarte mult timp, masina ta are, mai mult ca sigur, o baterie moarta sau slaba. E posibil sa ai nevoie de cabluri de curent si ajutorul unui vecin sau al unui prieten, ca sa activezi motorul, apoi de un drum la magazinul auto pentru o baterie noua.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)