autovit.ro
B SECTIUNI

9 sfaturi pentru un consum de combustibil mai mic

Indiferent de motorul pe care îl aveţi sub capotă, o economie de combustibil este mereu binevenită. Iată câteva sfaturi simple pentru a obţine un consum de combustibil cât mai mic.

  1. Un motor de generaţie nouă nu are nevoie să fie încălzit pe loc. După ce aţi pornit motorul, aşteptaţi doar câteva secunde şi apoi puteţi pleca la drum. În primii kilometri rulaţi pe cât posibil într-un regim de turaţie redusă pentru a permite motorului să crească gradat în temperatură.
  2. Acceleraţi progresiv şi folosiţi un regim de turaţii cât mai corect. În oraş un regim de turaţie în jurul valorii de 1800 rpm este recomandat pentru a obţine un consum cât mai mic. Pentru a ajunge într-o treaptă superioara de la această turaţie, acceleraţi progresiv şi nu depăşiţi 2700 rpm. Nu apăsaţi pedala de acceleraţie mai mult decât este nevoie.
  3. Folosiţi frâna de motor pe cât posibil. Maşinile care au motoare cu injecţie au consum zero în frâna de motor. Astfel, când folosiţi frâna de motor se poate spune că rulaţi pe gratis. Dacă turaţiile la care se aplică procedeul picnu sunt prea ridicate motorul nu are de suferit pe termen lung.
  4. Folosiţi-vă corect de spaţiile din trafic. Folosiţi inteligent spaţiile din faţă şi încercaţi să anticipaţi traficul. Astfel puteţi aplica mai des procedeul de la punctul trei.
  5. Verificaţi presiunea din anvelope. O anvelopă care nu este umflată la presiunea corectă poate afecta consumul într-o procentaj destul de important.
  6. Schimbaţi filtrele la timp. Un filtru de aer sau de polen îmbâcsite şi pline de praf vor face consumul să crească. În lipsa aerului, motorul va injecta mai mult carburant pentru a-l suplini. Filtrul de polen poate face ca ventilaţia climatizării să sufle mai puternic, ceea ce determină creşteri de consum.
  7. Scăpaţi de greutatea suplimentară. Aveţi obiecte grele pe care le ţineţi zilnic în maşină? Cu cât maşina este mai grea cu atât consumul va creşte.
  8. Nu exageraţi cu viteza. În treptele superioare, consumul creşte direct proporţional cu viteza de deplasare. Limitele legale de viteză vă pot oferi un bun indiciu pentru a obţine un consum mic.
  9. Orice sistem electric măreşte consumul. Aerul condiţionat sau scaunele încălzite sunt printre cei mai mari consumatori de carburant la un automobil. Folosiţi-le economic dacă vreţi să aveţi un consum mic.

Luate separat, aceste elemente par nesemnificative, însă dacă se respectă, pe cât posibil, pe termen lung, economiile pot să devină importante.

58 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)