autovit.ro
B SECTIUNI

Seat Ateca este primul SUV din istoria mărcii spaniole

Marca spaniole Seat a prezentat oficial primul SUV din istoria sa. Așteptat de ceva vreme, noul model poartă numele Ateca și împrumută platforma tehnică a fratelui Volkswagen Tiguan în timp ce designul este inspirat de modelul Seat Leon.

Deși inițial a fost vehiculat numele Aran pentru primul SUV din istoria mărcii spaniole, odată cu prezentarea oficială am aflat că acesta se va numi Ateca. Așteptarea a fost lungă, oficialii mărci spaniole anunțând intenția de a construi un SUV acum mult timp, dar rezultatul este unul interesant. Seat Ateca folosește polivalenta platformă MQB din cadrul grupului Volkswagen, plus o serie de elemente preluate de la Volkswagen Tiguan. Designul este însă 100% Seat, noul Ateca preluând o parte din liniile modelului Leon.

SEAT-ATECA-03

Noul Ateca va fi disponibil cu o gamă de motorizări ce include noul propulsor TSI de 1.0 litru. Acesta are trei cilindri și dezvoltă 115 CP. A doua variantă pentru cei care preferă benzina este motorul 1.4 TSI de 150 CP. Însă cele mai căutate versiuni vor fi cele diesel, iar aici Seat va oferi propulsorul 1.6 TDI de 115 CP sau motorul 2.0 TDI în două variante de putere: 150 CP sau 190 CP. Toate variantele de motorizare vor fi oferite în combinație cu cutia de viteze manuală cu șase trepte. Opțional se poate alege transmisia automată cu două ambreiaje DSG. Seat Ateca va putea fi comandat atât în variantă cu tracțiune integrală cât și 4×2.

SEAT-ATECA-12

Seat Ateca vine cu un portbagaj de 510 litri, impresionant pentru clasa SUV-urilor compacte, dar și cu o serie de tehnologii ca Traffic Jam Assist, un sistem gen pilot automat ce îl asistă pe cel de la volan în situații de trafic intens. De asemenea, Seat Ateca oferă încărcare wireless pentru telefoanele mobile compatibile, dar și sistem infotainment ce oferă standardele Apple CarPlay și Android Auto.

SEAT-ATECA-08

Noul model Seat va fi disponibil în show-room-uri din această primăvară, iar publicul îl va putea admira pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

La acest articol nu se pot adauga comentarii

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)