autovit.ro
B SECTIUNI

A fost cumparat cel mai scump Bentley din istorie

La licitatia organizata de celebra casa Bonhams in cadrul traditionalului Festival al Vitezei de la Goodwood s-a stabilit o suma record care s-a platit vreodata pentru un exemplar Bentley: 4,5 milioane lire sterline.

La doar 56 de km departare de legendarul circuit de curse de la Brooklands unde cu mai bine de opt decenii in urma modelele Bentley incantau miile de spectatori, vineri 29 iunie s-a desfasurat licitatia casei Bonhams in care a fost stabilita o suma record pentru un automobil care poarta semnatura constructorului britanic.

Exemplar de colectie

Impresionanta suma a fost platita pentru un exemplar de colectie Bentley Blower 4 1/2 Litre condus pe vremuri de legendarul pilot englez “Tim” Birkin, unul dintre membrii de seama ai generatiei “Bentley Boys” din anii ‘20. La volanul acestui model de competitie cu un singur loc, Sir Henry Ralph Stanley “Tim” Birkin (26 iulie 1896 – 22 iunie 1933) a stabilit in martie 1932 recordul de viteza de 219,93 km/h pe riscantul circuit Brooklands.

Ce il face atat de valoros?

Constructorul britanic a produs doar 720 de unitati Bentley 4 1/2 Litre intre anii 1927 -1931, dintre care doar 55 au fost supraalimentate (denumite si Blower Bentley). Exemplarul vandut in cadrul evenimentului organizat la Goodwood este animat de un propulsor de 4.398 cmc supraalimentat cu patru cilindri in linie. Interesanta este plasarea compresorului in fata radiatorului, in timp ce cele doua carburatoare sunt pozitionate in dreptul admisiei compresorului. Arborele motor, pistoanele si sistemul de lubrifiere au fost create special pentru acest propulsor care dezvolta 240 CP la o turatie de 2.400 rpm.

Suma platita pentru bolidul pilotat de “Tim” Birkin depaseste vechiul record de 2,8 milioane lire sterline prin care a fost adjudecat un exemplar Bentley “Speed Six” (cunoscut si sub numele de “Old No 2”) la licitatia organizata la Le Mans Classic in anul 2004.

Chiar daca nu se cunosc date despre noul proprietar, cine credeti ca si-a intregit colectia cu acest veritabil supercar?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)