autovit.ro
B SECTIUNI

Acumulatorul auto poate fi schimbat şi la tine acasă

Acumulatorul maşinii dă semne de oboseală? Faptul că poţi rămâne cu automobilul blocat nu mai este un motiv de îngrijoarare deoarece există firme specializate în comercializare acumulatorilor auto care asigură montaj şi la domiciliu.

Momentul în care maşina nu vrea să mai pornească din cauza acumulatorului este unul dintre cele mai neplăcute din viaţa unui şofer. Vremea rece şi temperaturile scăzute duc funcţionarea acumulatorului maşinii dvs. la limită, iar dacă acesta se află spre finalul ciclului de viaţă este foarte probabil ca în anotimpul rece să cedeze. În primă fază, dacă aveţi o maşină cu o cutie manuală puteţi încerca să o reporniţi dacă vă ajută cineva să o împingeţi. Selectaţi treapta a doua, debreiaţi rapid şi apăsaţi cu încredere pedala de acceleraţie imediat după pornirea motorului. Totuşi, această operaţiune nu este însă recomandată pentru că stresează foarte mult distribuţia şi nu uitaţi că veţi avea nevoie de câţiva prieteni de nădejde sau măcar de doi-trei vecini binevoitori care să vă sară în ajutor, iar într-o dimineaţă friguroasă de iarnă acest scenariu este puţin probabil.

conectare cabluri pentru pornireA doua variantă este să luaţi curent de la altă maşină, soluţie pentru care trebuie să aveţi un set de cabluri speciale la îndemână. Operaţiunea nu este deloc complicată şi aproape orice şofer o cunoaşte. Ataşaţi unul dintre capetele cablului roşu la borna pozitivă a maşinii dumneavoastră, iar celălalt cleşte la borna pozitivă a celeilalte maşini. Apoi, conectaţi unul dintre capetele cablului de culoare neagră la borna negativă a donatorului şi cleştele opus la borna maşinii ce primeşte curent. Porniţi motorul maşinii donatoare şi turaţi-l la o valoare constantă (circa 2000 rpm). Dacă maşina „problemă” porneşte ţineţi turat motorul pentru cel puţin un minut. Dacă maşina dumneavoastră nu porneşte, continuaţi operaţiunea pentru circa 10 minute. În cazul unui eşec, situaţia este destul de clară, singura opţiune fiind înlocuirea acumulatorului.

Însă nici atunci nu este motiv de panică. Înainte de a începe să căutaţi cel mai apropiat comercial de acumulatori auto pentru a vă deplasa acolo şi a cumpăra un acumulator nou, trebuie să ştiţi că unii dintre ei se deplasează pentru montaj şi garanţia la domiciliul clientului. Suma pe care o percep pentru acest serviciu este, de obicei, cuprinsă între 20 şi 30 de lei, dar asta vă scuteşte de drumuri suplimentare. În plus, aceste companii vă ajută să alegeţi exact modelul de care are nevoie automobilul dvs., astfel încât se evită şi nepotriviraea de amperaj sau capacitate.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)