autovit.ro
B SECTIUNI

Adrenalina la maximum la Red Bull Romaniacs 2012

Bolovani, busteni, pneuri si motoare ambalate, intr-un cuvant s-a dat startul in competitia Red Bull Romaniacs 2012. Autovit.ro va aduce cele mai calde informatii direct de la fata locului si interviuri cu favoritii din acest an.

A noua editie a Red Bull Romaniacs a debutat miercuri 13 iunie cu antrenamentele si calificarile in cursa propriu-zisa. Ca in fiecare an, organizatorii competitiei au transformat Bd-ul Coposu din Sibiu intr-o adevarata arena, unde cei mai buni rideri din lume la ora actuala au aratat celor peste 14.000 spectatori la ce provocari sunt supusi in cele patru zile pe care le petrec in munti.

Clasamentul de la Prologul desfasurat in centrul Sibiului a stabilit si ordinea de start pentru prima zi de off-road. Neo-zeelandezul Chris Birch, unul dintre marii favoriti si care in ultimele cinci editii s-a clasat de fiecare data pe podium, ne-a declarat, in exclusivitate, urmatoarele:

“Din punctul meu de vedere este cea mai buna competitie din lume. Este mult spectacol, competitori experimentati, peisaje uimitoare si un traseu cu adevarat greu. Obiectivul meu este sa castig anul acesta si sper ca o voi face din nou ca in 2010…”

Cea mai dura competitie hard enduro

Unul dintre cei mai bine cotati sportivi romani care participa la aceasta competitie, Emanuel Gyenes (castigator la Dakar in 2011 – clasa Maraton), ne-a facut o paralela intre cele doua competitii:

“Este greu sa fac diferenta dintre Dakar si Red Bull Romaniacs pentru ca aceste doua competitii extrem de grele nu se aseamana deloc. Aici avem coborari si urcari foarte abrupte, iar la Dakar e mai mult drept prin desert. La Romaniacs este mult mai greu pentru mine. Si aici concurez cam 7-8 ore pe zi pe motor, insa parcurg cam 180 km, in timp ce la Dakar fac fara probleme cam 700 km in acelasi interval. Din punct de vedere tehnic aici este mult mai solicitant deoarece sunt urcari in care trebuie sa ma dau jos de pe motocicleta, sa trag de ea, sa imping, in timp ce la Dakar pe tot traseul stai pe motor.”

Chiar daca nu este un specialist in hard enduro, Mani Gyenes are sanse la un loc bun la finalul competitiei:

“La clasa “Pro” unde concurez sunt chiar cei mai buni piloti din lume, care participa la cele mai importante competitii hard enduro. Sunt multi sportivi care s-au impus in cele mai puternice competitii de gen, iar dupa parerea mea Jonny Walker este cel mai bun pilot la ora actuala. Chiar daca eu nu particip la alte competitii hard enduro, din declaratiilor celor mai buni concurenti am inteles ca Romaniacs este cea mai bine cotata competitie din lume. Si sunt sigur ca asa este…” a declarat Emanuel Gyenes in exclusivitate pentru autovit.ro/blog.

Cine sunt favoritii?

Traseele montane masoara zilnic intre 100 si 200 km, in functie de clasa (Pro, Expert Single, Expert Team, Hobby Single si Hobby Team), iar distantele sunt parcurse de rideri pe baza hartii incarcate in GPS cu o seara inainte. Printre concurentii de marca de la editia 2012 se numara: Chris Birch (Noua Zeelanda), Graham Jarvis (Marea Britanie), Andreas Lettenbichler (Germania), Melcior Faja (Spania) si Emanuel Gyenes (Romania).

Finalul competitiei va fi duminica 17 iunie pe dealul Gusterita de langa Sibiu, iar daca aveti timp ar merita sa mergeti pentru a va face o idee despre aceasta competitie…

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)