autovit.ro
B SECTIUNI

Alfa Romeo Stelvio este primul model SUV din oferta constructorului italian

Alfa Romeo intră în disputatul segment al modelelor SUV. Primul model SUV produs de marca italiană poartă numele Stelvio, nume inspirat de celebrul drum montan din Alpii Italieni.

Primul SUV al mărcii italiene Alfa Romeo a fost lansat oficial. Deși numele era cunoscut de ceva vreme, abia acum putem vedea primele imagini cu noul SUV. Alfa Rome Stelvio și-a împrumutat numele de la celebra trecătoare montană Stelvio din Alpi, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din Europa.

2018 Alfa Romeo Stelvio

2018 Alfa Romeo Stelvio

Noul model folosește aceeiași paltfomă tehnică ca și proaspăt lansatul model Giulia. De la modelul de clasă medie, Stelvio împrumută și multe elemente de design, inclusiv interiorul. Alfa Romeo Stelvio este un SUV cu pedigree sportiv și va concura direct cu modele ca BMW X3, Audi Q5, Mercedes-Benz GLC sau Jaguar F-Pace.

Noul model Alfa Romeo a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Los Angeles, piața americană fiind importantă pentru marca grupului FCA. Pentru clienții americani, Alfa Romeo Stelvio va fi disponibilă cu doup motorizări pe benzină: 2.0 Turbo de 280 CP și puternicul V6 2.9 litri Biturbo de 510 CP ce va echipa vesiunea Quadrifoglio. Cele două motorizări vor fi disponibile și pe piața europeană, unde gama lui Stelvio va fi întregită și de versiuni echipate cu propulsorul diesel de 2.2 litri, cel mai probabil în versiunea de 210 CP.

alfa-romeo-stelvio-3

Alfa Romeo Stelvio va avea tracțiune integrală permanentă prin sistemul Q4 ce permite distribuția tracțiunii în timp real. Transmisia va fi asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, sau opțional, prin intermediul cutiei automate cu opt trepte.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)