autovit.ro
B SECTIUNI

Amenzi pentru soferii care blocheaza parcarea

Cu siguranta ca nu de putine ori v-ati gasit masina blocata, asta chiar daca erati parcat regulamentar. Mai mult, in cele mai multe cazuri soferul “grabit” uita sa lase macar un biletel cu numarul de telefon. Doi parlamentari romani au sesizat aceasta problema cu care ne confruntam zi de zi si au o propunere interesanta care vizeaza sanctionarea soferilor certati cu bunul simt.

Mai ales in marile orase, locurile de parcare sunt mult mai putine comparativ cu numarul real de autoturisme. Prin urmare, gasirea unui loc regulamentar de parcare a devenit un adevarat “sport national”. Totusi exista foarte multi soferi care nu isi bat capul cu aceasta problema si blocheaza fara nicio remuscare masinile parcate regulamentar.

La mijlocul lunii iunie, deputatii Ion Calin si Ciocan Gheorghe au depus la Camera Deputatilor un proiect de lege pentru sanctionarea soferilor indisciplinati. Astfel la articolul 1, proiectul de lege vrea sa reglementeze urmatoarele:

  1. Impiedicarea, prin orice mijloace, a unui autoturism parcat regulamentar, de a parasi locul de parcare, la initiativa detinatorului acestuia, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 200 si 500 lei;
  2. Eventualele pagube produse autoturismului care a impiedicat iesirea din locul de parcare a autoturismului regulamentar parcat, se suporta de detinatorul autoturismului care a impiedicat iesirea din parcare.

Aceasta initiativa legislativa a fost inaintata Senatului Romaniei, iar daca va fi promulgata polististii vor avea o baza legala pentru sanctionarea soferilor indisciplinati.

Ce parere aveti despre proiect de lege? Credeti ca ar rezolva problema soferilor care parcheaza dupa bunul plac?

9 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)