autovit.ro
B SECTIUNI

Producătorul american Tesla intră pe piața vehiculelor comerciale cu camionul Tesla Semi

Tesla va intra pe piața autovehiculelor comerciale cu camionul Tesla Semi. Patru motoare electrice, accelerație impresionantă și o autonomie de 800 kilometri, promite producătorul american de mașini electrice.

Tesla a anunțat că va intra în lumea autovechiculelor comerciale. Camionul Tesla Semi a fost prezentat într-o serie de teasere, însă lansarea oficială a fost făcută chiar de către fondatorul mărcii Tesla, celebrul Elon Musk.

În cadrul aceluiași eveniment, Musk a uimit audiența anunțând lansarea unei noi generații pentru modelul Roadster. Noul model va veni în anul 2020.

Tesla Semi este un camion cap-tractor cu un design futurist și minimalist în același timp. Propulsia electrică a permis designerilor să renunțe la grila tradițională în favoarea unui design fluid. Același stil minimalist se regăsește și în cabina șoferului. Poziția la volan este centrală, iar indicatoarele tradiționale de bord au fost înlocuite de două ecrane tactile amplasate în stânga și dreapta volanului.

Propulsia este asigurată de patru motoare electrice amplasate pe puntea spate, dar producătorul american nu a dat publicității datele tehnice complete. Accelerația de la 0 la 96 km/oră se poate face în cinci secunde fără remorcă. Cu o semiremorcă încărcată cu 36 de tone, accelerația se face în 20 de secunde.

Tesla promite o autonomie de 800 km. Camionul este dotat cu sistem pentru recuperarea energiei cinetice, iar pentru încărcarea clasică a beterilor vor putea fi folosite viitoarele Megachargere, ce vor putea adauga o autonomie de 640 km în 30 minute. Musk a mai precizat că costurile de utilizare vor fi mai scăzute față de un camion diesel clasic. Însă nu a fost comunicat prețul unui cap-tractor Tesla Semi. Tesla mai spune că primele livrări vor fi făcute în 2019, iar doritorii pot rezerva deja noul tip de camion.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)