autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Chevrolet Cruze (2008-2015)

Chevrolet Cruze a luat naștere din decizia celor de la GM care au dorit crearea de mașini noi, derivate din modelele Opel, dar cu costuri mai mici și implementate sub brandul Chevrolet. Cruze utilizează aceeași platformă ca cea de la Astra J și Ampera, dar și alte numeroase componente de la compacta Opel. Inițial, Cruze a fost disponibil la vânzare într-o versiune sedan (2008), iar în 2010, Chevrolet a prezentat și o caroserie hatchback cu cinci portiere.

Cruze este un model de clasă compactă, cu o lungime de 4,60 metri (pentru sedan), iar asta îl propune ca o alegere foarte bună pentru un model de familie. Interiorul este spațios, deși există modele compacte care oferă mai mult în ceea ce privește spațiul la genunchi pe bancheta din spate. Portbagajul dispune de un volum maxim de 524 de litri, însă gura de încărcare este destul de îngustă. Trenul de rulare este destul de elastic, dar el transmite destul de mult zgomot și vibrații în habitaclu la trecerea peste denivelările din asfalt. Interiorul oferă o ambianță plăcută, cu toate că plasticele utilizate sunt de o calitate destul de slabă.

În anul 2013, Cruze a aprimit un facelift minor și a primit câteva elemente de caroserie redesenate, dar și noul sistem multimedia MyLink (opțional), cu ecran tactil.

Chevrolet Cruze – gamă de motorizări

În anul 2008, în momentul lansării, Cruze a fost disponibil cu: 1.6i (113 CP), 1.8i (140 CP) și 2.0 VCDI (150 CP). În 2010 a devenit disponibil motorul 1.4 Turbo, pe benzină, de 140 CP.  În 2011 a fost oferit dieselul de 2 litri, 2.0 VCDI, cu o putere de 163 CP, iar din 2012, cel de 1,7 litri, cu o putere de 130 CP. Acesta din urmă este destul de rar pe piața de second-hand din România, dar pentru cel de 2 litri există numeroase oferte. Acesta are un consum bun și prestații destul de sportive. Motoarele pe benzină au un consum destul de mare, în special în oraș.

Chevrolet Cruze exterior spateChevrolet Cruze – fiabilitate și întreținere

Cruze este un model care are costuri de întreținere destul de mici, reviziile fiind ieftine. De asemenea, piese de schimb au prețuri mai mici decât media clasei. În schimb, Cruze care a avut parte de multe probeme de fiabilitate. În general, acestea nu sunt dintre cele mai costisitoare, însă ele se repetă destul de des. Ele variază de la probleme la sistemul electric, până la cele pentru trenul de rulare sau direcție. De-a lungul timpului au existat mai multe rechemări în service, fiind important să verificați la un dealer de marcă dacă acestea au fost efectuate.

Prețurile pentru Chevrolet Cruze pe piața de second-hand pornesc de la puțin peste 7.000 de euro. Deși GM a anunțat oficial o nouă generație pentru Cruze din 2015, aceasta nu se va mai vinde oficial în Europa, marca fiind retrasă complet de pe această piață. Mai multe informații puteți să găsiți aici.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)