autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Chrysler 300C (2005-2011)

Mașinile americane au farmecul lor aparte. Deși sunt mari și uneori total neadaptate pieței europene, anumite modele s-au bucurat de succes și pe Bătrânul Continent. Un asemenea model a fost Chrysler 300C, un sedan american de dimensiuni impresionante ce a fost fabricat între 2005 și 2011.

Succesul acestui model cu look american s-a datorat în mare parte faptului că platforma tehnica folosită era una europeană. La jumătatea anilor 2000, Chrysler încă făcea parte din grupului DaimlerChrysler, iar asocierea cu germanii a însemnat că modelul 300C a fost construit pe aceeași platformă ce a fost folosită și de generația anterioară a modelului Mercedes-Benz E-Klasse.

Având acest atu ascuns în mânecă, Chrylser 300C și-a atras clienții cu prețuri bune și o imagine deosebită. Motoarele folosite au fost puternice, iar europenii au ales, în marea lor majoritate, versiunea diesel a modelului 300C.

La volan, Chrysler 300C se simte ca un automobil mare, lucru normal având în vedere lungime și lățimea acestui automobil. Manevrarea într-un oraș aglomerat va fi o provocare, dar cu puțin antrenament ajungi să stăpânești automobilul american. Interiorul este spațios și aerisit, singurul lucru care deranjează fiind parbrizul îngust și montanții față foarte groși. Portbagajul este însă foarte generos și poate primi fără probleme bagajele unei întregi familii. Pentru piața europeană, Chrylser a oferit și o variantă break a modelului 300C.

Cea mai bună alegere?

chrysler_300c_srt8_9

Modelul 300C a fost preferat de către clienții europeni în varianta cu motor turbodiesel de 3.0 litri. Acest motor dezvoltă 220 CP și oferă cel mai bun raport între performanțe și consumul de carburant. Dacă consumul nu este o problemă, se poate alege unul dintre cele două motoare pe benzină: V6 de 3.5 litri sau V8 de 5.7 litri, dar aceste exemplare sunt rare pe piața second-hand din România.

Probleme cunoscute

Interiorul este finisat la standarde americane, iar plasticul este materialul cel mai răspândit. Chiar dacă senzația nu este similară cu cea oferită de modelele europene, interiorul lui Chrysler 300C se dovedește a fi destul de bine asamblat și rezistă bine în timp. În ceea ce privește fiabilitatea, acesta este la standarde bune, neexistând probleme cunoscute în ceea ce privește grupul mecanic. Acest lucru este datorat în mare parte faptului că Chrysler 300C folosea platforma vechiului E-Klasse și a fost asamblat în Europa la uzina Magna Steyr din Austria.

chrysler_300c_srt8_5

Pe piața second-hand din România pot fi întâlnite suficiente exemplare ale modelului Chrysler 300C, iar prețurile de achiziție variază între 7.500 și 11.000 euro.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)