autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Chrysler PT Cruiser (2000-2010)

Chrysler a beneficiat de o perioadă de glorie în Europa acum 10 ani de zile, iar unul dintre modelele cu care a atras atenția a fost atipicul PT Cruiser. Un model greu de categorisit cu linii retro, PT Cruiser a atras în special publicul feminin.

Chrysler PT Cruiser a fost un model ciudat pentru piața auto europeană. Lansat inițial în Statele Unite, modelul avea să fie adus și în Europa în anul 2000. Deși avea silueta unui mic monovolum cu design retro, PT Cruiser este mai degrabă un automobil de clasă compactă. Poate primi doar cinci pasageri, dar are un portbagaj suficient de încăpător, dovedindu-se a fi un automobil suficient de practic. Bancheta se poate rabata asimetric pentru a facilita încărcare unor obiecta mai voluminoase.

Deși s-a bucurat de un aspect inspirat din look-ul hot-rod american, PT Cruiser nu are nimic dintr-un muscle car. Partea tehnică este comună cu cea a modelului Chrysler Neon, un model nu foarte reușit al constructorului american. Ținuta de drum este corectă, dar suspensia este prea fermă, iar direcția prea ușoară. Performanțele sunt decente, indiferent de motorul ales, însă ar fi bine să ne ferim de cutia automată cu patru trepte, prea lentă și cu probleme.

chrysler_pt_cruiser_eu-spec_16

Cea mai bună alegere este versiunea echipată cu motorul diesel CRD de 2.2 litri și 120 CP de origine Mercedes-Benz. Este o alegere mult mai bună față de modelele inițiale echiapte cu motorul pe benzină de 2.0 litri și 140 CP, variante ce au fost fabricate până la finalul lui 2004. Deși modelele echipate cu motor diesel oferă cuplul suficient și o economie decentă de carburant, acestea se dovedesc a fi destul de zgomotoase. O variantă mai interesantă este un PT Cruiser facelift, versiune ce a fost introdusă în 2005, echipat cu motorul diesel common-rail de 2.2 litri de 150 CP. Mai există și o versiune echipată cu motor pe benzină de 2.4 litri, dar nu o recomandăm din cauza taxelor mari și a consumului mare de carburant.

chrysler_pt_dream_cruiser_series_2_6

Deoarece este un model rar, un PT Cruiser cu o istorie de service bine documentată este greu de gasit. Au fost raportate probleme la suspensie și cutia de viteze, deci o verificare amănunțită este necesară înainte de achiziționare. Finisările interioare din plastic de proastă calitate vor avea urme de uzură, iar problemele electrice sunt și ele destul de des întâlnite pentru acest model.

Pe Autovit.ro sunt disponibile câteva exemplare Chrysler PT Cruiser, iar prețurile variază între 3.900 și 5.600 euro. Pe lângă varianta cu cinci portiere, Chysler a produs și o variantă cabrio a modelului PT Cruiser.

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)