autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Ford Fusion (2002-2012)

Ford Fusion nu este o maşină foarte comună în România, însă, în mod surprinzător, există destul de multe oferte pe piaţa de second-hand, iar informaţiile despre acest model sunt destul de puţine pentru cei interesaţi de o astfel de achiziţie. Fusion este un model care are la bază aceeaşi platformă utilizată şi pentru Fiesta şi, practic, este un monovolum de clasă mică. El a fost produs între anii 2002-2012 şi a fost înlocuit în gama Ford de modelul B-Max.

Faţă de Fiesta, Fusion are o caroserie mai înaltă, o gardă la sol mai mare şi un plafon mai ridicat, ceea ce îl face mai spaţios la interior şi mai confortabil. Totuşi, Fusion are o lungime de numai 4020 mm, astfel încât este foarte agil şi uşor de manevrat în traficul urban şi în spaţiile înguste. În plus, poziţia de conducere este mai înaltă decât la Fiesta sau la alt model de clasă mică, iar vizibilitatea este foarte bună. Totuşi, ca aspecte negative trebuie menţionat că trenul de rulare este setat mai rigid decât la Fiesta, pentru a preveni ruliul pronunţat pe viraje. Chiar şi aşa, confortul oferit este bun.

În anul 2005 (model 2006), Fusion a trecut printr-un facelift care a adus elemente de caroserie redesenate, o nouă paletă de culori, dar şi un interior schimbat, cu funcţii noi şi materiale moi, mai plăcute la atingere. Tot atunci, Fusion a fost oferit cu o serie de echipamente noi, precum senzor de ploaie şi lumină, Bluetooth şi control vocal, computer de bord, mp3 player, dar şi ESP.

Ford Fusion exterior fata2Ford Fusion – gamă de motorizări

În cei 10 ani de producţie, Fusion a fost oferit cu patru motorizări, din care două pe benzină şi două dieseluri. Motorizările pe benzină au fost reprezentate de 1.4i (80 CP) şi 1.6i (100 CP). Cele două dieseluri au fost 1.4 TDCI (68 CP) şi 1.6 TDCI (90 CP). Motorul pe benzină de 1,4 litri funcţionează plăcut, este vivace şi este potrivit pentru dimensiunile lui Fusion. Pentru diesel, versiunea 1.6 TDCI este mai rafinată şi mai silenţioasă, fără să consume cu mult mai mult faţă de 1.4 TDCI.

Ford Fusion – fiabilitate şi întreţinere

De obicei, Ford nu se clasează foarte bine în clasamentele de fiabilitate, însă Fusion este bazat pe Fiesta, care este un model ce s-a clasat bine în topurile fiabilităţii. De aceea, există puţine probleme la Fusion. Printre cele minore menţionăm aprinderea falsă a martorului pentru airbag sau infiltraţii cu apă în habitaclu, prin sistemul de ventilaţie. Întreţinerea nu este scumpă, Fusion fiind un model de clasă mini, uşor de reparat şi întreţinut.

 

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)