autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Hyundai i10 (2007-2013)

Hyundai i10 este una dintre maşinile de clasă mini care sunt foarte practice şi sunt recunoscute pentru fiabilitatea foarte bună, aşa cum vom arată mai jos. Cu o lungime de doar 3,56 metri, i10 este ideală pentru deplasarea în oraş, dar destul de spaţioasă pentru a acomoda chiar şi patru pasageri. Aceasta este prima generaţie a lui i10, care înlocuieşte în gamă vechiul Atos.

În ciuda dimensiunilor extrem de compacte, interiorul lui i10 este organizat foarte ergonomic, încât pasagerii mai înalţi au loc fără probleme la nivelul capului, dar şi la genunchi, chiar dacă iau loc pe bancheta spate. În plus, portbagajul oferă un volum util de 225 de litri, suficient pentru deplasările zilnice prin oraş. Deşi este adaptat mediului urban, i10 se conduce plăcut şi la drum lung, deşi la viteze ridicate este destul de zgomotos, iar motorarele pe benzină consumă mult. Materialele din interior sunt dintr-un plastic dur, nu foarte plăcut, însă au ca principală calitate faptul că rezistă bine în timp.

Anul 2010 a adus un facelift pentru micul i10, cu schimbări ale designului exterior şi interior. Grila, farurile, stopurile, dar şi spoilerul faţă sunt redesenate pentru o imagine care inspiră mai mult dinamism. De asemenea, în gamă au apărut culori noi şi detalii de eleganţă, precum antena de mici dimensiuni sau semnalizarea integrată în oglinzi (la anumite versiuni). Interiorul a primit materiale noi, cu texturi diferite, dar şi un indicator în bord pentru schimbarea treptelor sau comenzi pe volan pentru sistemul audio. La testele EuroNCAP, i10 a obţinut 4 stele, punctajul maxim fiind imposibil pentru că nu avea ESP în standard.

Hyundai i10 2007 exterior spateHyundai i10 – gamă de motorizări

Gama de motorizări a fost compusă din doar trei propulsoare: 1.1i (67 CP), 1.2 (78 CP) şi destul de rar dieselul 1.1 CRDI (75 CP, trei cilindri). Toate motoarele sunt economice, însă destul de zgomotoase datorită insonorizării reduse, dar ele se comportă plăcut, cu prestaţii dinamice bune, ajutate şi de greutatea redusă a maşinii. 

Hyundai i10 – întreţinere şi fiabilitate

La aceste capitole, i10 este unul dintre cele mai bune modele din segment. Întreţinerea este extrem de ieftină, iar fiabilitatea este excelentă. Dea lungul timpului au fost semnalate doar probleme cu prinderile centurilor care scot zgomote, cuplarea treptei întâi cu dificultate sau blocarea indicatorului de combustibil. Acestea sunt însă minore şi sunt foarte uşor şi ieftin de rezolvat.

Hyundai i10 este una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de un model destinat traficului urban, în primul rând pentru dimensiunile sale extrem de compacte, confortul oferit, spaţiul interior şi fiabilitatea exemplară, dar şi pentru preţul de achiziţie scăzut. Pe piaţa de second-hand, preţurile pentru Hyundai i10 pornesc din jurul sumei de 2.500 de euro.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)