autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Hyundai i20 (2008-2014)

Hyundai i20 este modelul de clasă mică al constructorului coreean. Prima generație a înlocuit modelul Getz și a fost lansată în anul 2008.

Hyundai a facut pași mari pe piața europeană. Modele produse de marca din Coreea au devenit din ce în ce mai bune, iar generațiile mai vechi sunt acum căutate pe piața second-hand. Este și cazul modelului de clasă mică i20, aflat acum la a doua generație.

hyundai-i20-4

Prima versiune a acestui model s-a lansat în 2008 și avea o misiune extrem de grea în față. Să înfrunte și să aducă clienți care în mod normal ar fi preferat modele ca Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Renault Clio sau Opel Corsa. Hyundai avea să creeze un model conceput și desenat în Europa, la centrul de design Hyundai de la Russelsheim, Germania. Producția s-a făcut în Turcia la uzina de la Izmit și în India la uzina din Chennai.

Cu o oarecare asemănare cu Opel Corsa, prima generație a modelului Hyundai i20 nu a fost o revoluție în segment, dar a reușit să își atragă clienți printr-o atitudine corectă. Cu o garanție de cinci ani și o fiabilitate de invidiat, Hyundai i20 a fost preferat pentru flote de companie și chiar pentru companii de rent-a-car.

hyundai-i20-11

Este ușor de condus, habitaclul este spațios, iar plasticele și finisările sunt durabile. Direcția este prea ușoară la viteze mari, iar suspensia poate este prea moale pentru a avea vreo urmă de sportivitate. Este însă o mașină confortabilă, stabilă și predictibilă.

Cele mai multe exemplare care se găsesc pe piața second-hand sunt dotate cu motorul pe benzină de 1.2 litri și 80 CP, dar există și exemplare echipate cu motorul diesel 1.1 CRDI de 75 CP. Acestea din urmă sunt deosebit de economice. Mai rare sunt exemplarele echipate cu motoare 1.4 benzină sau 1.4 CRDI.

Pe piața second-hand un exemplar Hyundai i20 poate costa între 4.000 și 8.000 euro în funcție de rulaj și tipul de motorizare.

Hyundai i20 a primit un facelift în 2012, facelift care a modificat blocurile optice și elemente ale interiorului.

hyundai-i20-2

Majoritatea exempalrelor sunt bine dotate, având aer condiționat, sistem audio, geamuri și oglinzi electrice. Atenție la ambreiaj, fiind unul dintre defectele întâlnite la acest model. Un test-drive și o verificare tehnică sunt necesare înainte de achiziție.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)