autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Hyundai Santa Fe (2006-2012)

SUV-urile au luat un avans important în preferințele clienților europeni, iar astăzi nu mai există aproape nici un constructor care să nu ofere cel puțin un singur model în acest segment de piață. Iar constructorii coreeni au fost cei care au făcut SUV-ul accesibil pentru mulți clienți. Unul dintrele cele mai apreciate SUV-uri full size din Coreea este Hyundai Santa Fe, mai ales generația a doua, cea fabricată între 2006 și 2012.

Hyundai Santa Fe a fost primul SUV de dimensiuni mari produs de constructorul coreean. Prima generație a fost introdusă în 2001, în perioada în care acest tip de automobil lua avânt în Europa și în Statele Unite ale Americii. Prima generație nu ar fi câștigat. cu siguranță vreun concurs de frumusețe, dar s-a dovedit a fi un automobil de încredere și fiabil. Abia cu a doua generație Santa Fe, lansată în 2006, Hyundai a decis să acorde o atenție ceva mai mare la capitolul design. Față de look-ul ciudat al primului Santa Fe, generația a doua a adus linii fluide, o parte frontală agresivă și un aspect general mult mai bine echilibrat. Santa Fe și-a găsit imediat clienți, fiind ideal pentru o familie numeroasă. A fost disponibil inclusiv în variantă cu șapte locuri, iar portbagajul spațios îl făcea prietenos pentru excursii lungi.

Motorizarea 2.2 CRDI este alegerea cea mai bună

Hyundai Santa Fe 2006 SpanienCu o suspensie bine reglată și plăcut la condus, Santa Fe oferea siguranță celui de la volan prin poziția de conducere înaltă ce permite o vizibilitate bună asupra traficului. În plus, motorizările au fost bine alese, în România, Hyundai Santa Fe comercializându-se cu un propulsor pe benzină V6 de 2.7 litri și 190 CP sau un turbodiesel de 2.2 litri ce a fost disponibil în mai multe variante de putere (150, 155 sau 190 CP). Ca de obicei, motorul diesel a fost preferat de majoritatea clienților datorită cuplului mare mult mai adecvat unui SUV de dimensiunile modelului Santa Fe, dar și consumului mai redus de carburant. Santa Fe oferea tracțiune integrală și putea parcurge fără probleme un drum forestier la nevoie. În plus, Santa Fe poate fi folosit fără probleme pentru a tracta o rulotă sau o remorcă.

Șapte locuri

Santa Fe II este ideal pentru o familie activă, care are nevoie ocazional de șapte locuri în mașină. Când nu sunt folosite, cele două locuri de pe al treilea rând de scaune pot fi pliate. În plus, sistemul Hyundai ce nu oferă prea multe dotări opționale înseamnă că majoritatea modelelor care sunt acum disponibile pe piața second-hand sunt bine dotate și oferă aproape toate dotările de care ai nevoie. Interiorul este realtiv plăcut, există și plastice de calitate mai slabă, iar unele modele au inserții ce imită lemnul la interior. Instrumentele de bord sunt luminate în albastru noaptea, dar sunt ușor de citit, iar toate comenzile sunt acolo unde te-ai aștepta să fie. Când automobilul se vindea nou, Hyundai oferea o garanție de cinci ani, ceea ce însemană că Santa Fe este un model fiabil. Nu există probleme majore semnalate, singurele puncte sensibile fiind sistemul electric și aerul condiționat. Atenție la scaunele electrice și alte sisteme acționate electric la achiziția unui modele second-hand, precum și la sistemul automat de aer condiționat. Acesta poate avea pierderi de freon și trebuie reîncărcat. O testare asistemului este necesară înainte de achiziție.

Datorită faptului că a fost un model popular la noi în țară, piața second-hand nu duce lipsă de oferte pentru Hyundai Santa Fe II. În plus, valoarea la revânzare se păstrează destul de bine, fapt mai rar întâlnit la modelele Hyundai. Pe Autovit.ro pot fi studiate numeroase exemplare ale modelului Hyundai Santa Fe de generație a doua, iar prețurile de achiziție variază între 6.500 și 17.000 euro.

 

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)