autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Jeep Wrangler TJ (1997-2007)

Jeep Wrangler este descendetul direct al legendarului Willys, automobilul de teren folosit de către soldații americani în cadrul celui de-al doilea Război Mondial. Lansat în 1987 ca urmaș al modelului Jeep CJ, actualul Wrangler are trei generații: YJ, TJ și JK.

Am ales a doua generație a modelului Wrangler, cea fabricată timp de 10 ani între 1997 și 2007. Jeep Wrangler TJ este cel mai răspândit model în Europa și la noi în țară și a devenit o achiziție interesantă pentru cineva care are nevoie de un automobil cu capacități off-road. Deși are abilități pentru teren accidentat, Jeep Wrangler este și un automobil achiziționat doar pentru imagine, fiind unul dintre cele mai iconice automobile existente pe piață. Statusul de legendă auto aduce modelul Wrangler la aproape același nivel cu modele ca Volkswagen Beetle sau Mini Cooper.

Însă, chiar dacă modelul Wrangler este un icon în lumea designului, în viața de zi cu zi se dovedește a fi o mașină destul de dificilă. Nu este cel mai confotabil model 4×4 din lume, iar spațiul în portbagaj este mic pentru dimensiunile sale exterioare. Accesul este dificil în habitaclu pentru versiunile carosate, iar interiorul poate fi spartan.

Terenul pe care se simte cel mai bine este cel accidentat, drumuri de pământ sau noroi, Wrangler putând fi un adevărat cal de povară dacă este pus la treabă. Însă, dacă vrem să utilizăm mașina doar pe drumuri de asfalt, trebuie să îi acceptăm suspensia dură și ținuta de drum dificilă.

La capitolul motorizări, generația a doua modelului Jeep Wrangler nu a avut prea multe opțiuni. Cel mai celebrul motor este unitatea de 4.0 litri pe benzină. Este poate motorul care respectă spiriul american al acestui automobil, dar este cel mai însetat dintre toate. Mai avem un propulsor de 2.5 litri, ceva mai decent atunci când vine vorba de portofelul proprietarului. În ceea ce privește echiparea, nivelul Sport este cel mai răspândit, în timp ce modelele mai bine dotate ca Sahara sunt ceva mai rare.

O altă decizie importantă este dacă să alegem versiunea carosată sau modelul decapotabil. Acesta din urmă poate oferi o experiență plăcută vara, dar sistemul hardtop este dificil de montat.

jeep_wrangler_63

La capitolul fiabilitate, modelul Wrangler este faimos pentru faptul că are nevoie mereu de întreținere la capilotul suspensie. Atenție la achiziționare, majoritate exemplarelor au fost folsite în off-road și o istorie completă a reparațiilor este necesară.

Pe Autovit.ro pot fi regăsite o serie de exemplare ale modelului Jeep Wrangler TJ, iar prețurile de achiziție sunt cuprinse între 8.000 și 13.500 euro. Modelul Wrangler este preferat de pasionații de excursii off-road și multe dintre exemplare sunt accesorizate cu elemente pentru acest gen de activități. Lista de accesorii poate influența puternic prețul de achiziție.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)