autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Mitsubishi Colt (2004-2012)

Una dintre cele mai reușite modele de oraș produse de Mitsubishi a fost Colt, generația nouă lansată în 2002. Colt era un nume cu tradiție în gama producătorului japonez, modelul de dimensiuni mici fiind construit încă din 1962. La finalul anului 2012, Mitsubishi a decis înlocuirea modelului Colt cu actualul model Space Star.

Mitsubishi Colt face parte din istoria constructorului japonez. Modelul a fost inițial lansat în Japonia în 1962, în diverse variante. Numele a fost folosit apoi pentru o serie de cinci generații de modele Colt derivate din modelul Mirage și vândute între 1978 și 2002. În 2002, Mitsubishi a decis crearea unui nou model Colt, pe o platformă complet nouă. Lansat inițial în japonia în 2002, a sosit în Europa în 2004. Platforma folosită era comună cu cea modelului Smart ForFour, ambele modele fiind asamblate la uzina NedCar din Olanda. Cu un design interesant, faruri ample și stopuri verticale, Mitsubishi Colt și-a cucerit repede o clientelă fidelă în Europa. Avea să fie derivat apoi și într-o variantă cu trei portiere.

Motorizări

Mitsubishi Colt 1.3 L, rot, 70 kW, 1332 ccm, 5GangÎn ceea ce privește motorizările, se putea alege între o serie de propulsoare pe banzină din famila MIVEC cu capacități cilindrice de 1.1, 1.3 sau 1.5 litri. Ulterior a fost adăugată și o variantă diesel cu motor de 1.5 litri Di-D de 95 CP. De asemena, o variantă mai rară și apreciată este modelul Colt Ralliart, versiunea performantă a modelului Colt. Aceasta folosea motorul pe benzină de 1.5 litri supraalimentat prin sistem turbo în varianta de 150 CP. O altă variantă derivată din modelul Colt a fost Colt CZC, un cabriolet cu hardtop retractabil.

Deși este una automobil de clasă mică, este la limita clasei din punct de vedere al dimensiunilor. Este slavat însă de silueta de mini monovolum care se traduce printr-un interior spațios și suficient loc pentru patru sau chiar cinci pasageri. Portbagajul, în schimb, nu este foarte încăpător. Este un automobil solid, bine închegat, finisat cu simț de răspundere. Materialele sunt durabile la interior, deși unele plastice sunt cam urâte la prima vedere. Poate fi condus foarte ușor, toate motorizările sunt suficient de puternice și devine un companion plăcut chiar și la drum lung.

Echipare generoasă

Prima alegere ar fi varianta de bază cu motor de 1.1 litri în trei cilindri și 75 CP. Este cea mai economică dintre motoarele pe benzină și se achită cu brio de orice sarcină îi este încredințată. Nu dăm greș nici cu motorul de 1.3 litri și 95 CP, iar pentru un plus de performanță, motorul de 1.5 litri oferă 109 CP. Trebuie specificat că dacă căutăm un Colt cu motor diesel vom găsi doar în varianta inițială. După faceliftul aplicat modelului Mitsubishi Colt în 2008, motorul turbodiesel 1.5 Di-D de 95 CP a fost scos din ofertă.

Majoritate modelelor sunt bine echipate, cu aer condiționat, geamuri electrice, sistem audio și închidere centralizate. Cele mai multe au și jante de aliaj de 15 sau 16 inch, Variantele de bază pot fi recunoscute prin lipsa farurilor de ceață. În ceea ce privește fiabilitatea, Mitsubishi are o reputație excelentă, ca mai toți producătorii japonezi. Pe piața second-hand există suficiente exemplare Colt atât în variantă originală, cât și facelift. Este, însă, un model care și-a păstrat destul de bine valoarea, așa că prețurile variază între 3.300 și 6.000 euro.

 

20 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)