autovit.ro
B SECTIUNI

Anul 2017 începe cu scaderea prețului la carburanți sub pragul de 5 lei/ litru

Anul vine cu vești bune pentru conducătorii auto. Prețurile la benzină și motorină au scăzut sub pragul psihologic de 5 lei/litru ca urmare a eliminării supraaccizei pe carburanți și scăderii TVA-ului.

Începând cu 1 ianuarie 2017, prețurile la pompă pentru benzină și motorină au scăzut cu 50 de bani/ litru în medie. Prețul pe litru este acum sub 5 lei/litru, variind în funcție de benzinărie. Scăderea semnificativă a prețului a fost permisă de eliminarea supraaccizei pe carburanți de 7 cenți/ litru și prin scăderea TVA-ului.

pompa-benzina-2

Supraacciza pe carburanți a fost impusă de guvernul condus de Victor Ponta acum doi ani pentru a suplimenta încasările la buget. Inițial s-a declarat că banii încasați din această supraacciză vor fi folosiți pentru construcția de autostrăzi, dar acest lucru nu s-a văzut în realitate.

Rămâne însă de văzut cât timp vor rămâne prețurile la carburanți sub pragul de 5 lei/litru, având în vedere faptul că prețul barilui de petrol este în creștere, trecând deja de 56 dolari, iar cursul leu/dolar este la un nivel extrem de ridicat de 4.3 lei.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)