autovit.ro
B SECTIUNI

Anul 2018 – 156 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință

Atunci când vine vorba despre promisiuni legate de infrastructura rutieră din România, șoferii sunt obișnuiți să audă cifre pompoase și să primească puțin. Care va fi situația în 2018?

 

În ciuda faptului că fondurile pentru multe șantiere sunt blocate din anumite cauze, Ministerul Transporturilor avansează o cifră uriașă de kilometri de autostradă care urmează să fie dați în folosință anul viitor. La finalul săptămânii trecute, Felix Stroe, Ministrul Transporturilor, a declarat că, în 2018, vor fi dați în folosință nu mai puțin de 156,7 kilometri de autostradă.

„Vor fi minim 156,7 kilometri daţi în folosinţă. Ca exemple, avem Ogra – Târgu Mureş, apoi trei sectoare din Târgu Mureş – Câmpia Turzii, Sebeş-Turda, vom finaliza şi Bucureşti-Ploieşti, Lugoj-Deva şi o parte din tronsonul de la Gilău”, a spus Felix Stroe, la audierea în Comisiile reunite de buget-finanţe pentru adoptarea bugetului Ministerului Transporturilor (MT) pe 2018.

 

Segmentele despre care vorbește ministrul Transporturilor sunt:

  • loturile 1 și 2 de pe segmentul Târgu Mureș – Ogra al autostrăzii A3 (19.9 km);
  • loturile 1, 2 și 3 de pe segmentul Ogra – Câmpia Turzii al autostrăzii A3 (37.2 km);
  • loturile 3 și 4 de pe segmentul Lugoj – Deva al autostrăzii A1 (43.2 km);
  • loturile 3 și 4 de pe segmentul Sebeș – Turda al autostrăzii A10 (41.3 km);
  • Gilău – Nedeșelu (9 km).

autostrada

Deși bugetul pentru multe din proiectele de infrastructură rutieră au fost reduse sau complet tăiate, programul pentru autostrăzi și variante ocolitoare (centuri) în regim de autostradă are un buget de 1,6 miliarde de lei, mai mare cu 300 de milioane față de anul 2017. La acesta se poate adăuga credite de angajament de 15,6 miliarde de lei. Adăugând şi fondurile pentru şosele şi drumuri naţionale, „bugetul total al Ministerului Transporturilor destinat sectorului rutier este de 2,7 miliarde de lei, cu 24% mai mult decât bugetul din 2017”, a mai spus Felix Stroe.

Aceste declarații trebuie tratate cu scepticism dacă ne uităm la promisiunile pentru 2017 și comparat cu ceea ce s-a realizat. Pentru anul acesta, autoritățile au promis darea în folosință a 90 de kilometri de autostrăzi, dar finalul anului a adus doar 15 kilometri în plus la rețeaua de autostrăzi.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)