autovit.ro
B SECTIUNI

Anvelope de iarnă sau anvelope all-season?

Anvelope de iarnă sau anvelope all-season?
Echipează-ți mașina cu anvelopele potrivite, la cele mai bune prețuri!

Uite o întrebare care își face simțită prezența în anotimpul rece: anvelope de iarnă sau anvelope all-season? Și care sunt anvelopele potrivite pentru stilul tău de mers, pentru rulajul anual și pentru mașina ta?

Începem cu câteva diferențe între tipuri de anvelope și continuăm cu o recomandare. Rămâi până la final, știm exact unde găsești cel mai diversificat stoc de anvelope în România, la cele mai bune prețuri.

Anvelope all-season

Oferă un echilibru optim între beneficiile pe care le promit atât anvelopele de iarnă, cât și cele de vară. Astfel, ele pot fi utilizate pe întreaga perioada a anului, indiferent de vreme și de temperatură.

Totuși, este important de știut care sunt limitările acestora. Anvelopele all-season sunt, în general, destinate șoferilor moderați, care nu fac excese și care au mereu grijă ca manevrele lor să nu fie agresive, la limita aderenței.

Pe timp de vară, o anvelopă all-season oferă un nivel de tracțiune mai slab dacă o comparăm direct cu o anvelopă de vară. Același lucru se întâmplă și pe timp de iarnă, unde anvelopa all-season este pusă în dificultate în orice test de un pneu dedicat pentru iarnă.

Pe zăpadă și gheață, comportamentul este foarte diferit, distanțele de frânare fiind mai mari în cazul anvelopei all-season. De aceea, în cazul în care ninsorile sunt semnificative este recomandat să utilizezi anvelope de iarnă. Aceeași recomandare este valabilă și pentru călătorii lungi și dese pe timp de iarnă.
O altă recomandare este să nu montezi anvelope all-season pe mașini grele, din clasele superioare. Pentru acestea, anvelopele de iarnă dedicate sunt mult mai potrivite.

Anvelopele de iarnă 

Toate anvelopele de iarnă sunt marcate cu simboluri ca fulgul de nea sau creasta unui munte, dar recunoaștem precis o anvelopă de iarnă după dimensiunea lamelelor. Anvelopa de iarna are un profil proeminent, cu o multitudine de lamele, proiectat să aibă aderență optimă.

Totodată, compoziția mai moale a cauciucului conferă un comportament optim la temperaturi sub 7 grade. Peste aceste temperaturi, însă, distanțele de frânare cresc semnificativ, direcția are de suferit, iar frânarea este afectată.

Anvelopele de iarnă sunt absolut obligatorii pe mașini cu motoare puternice, cu masă mare, care au ca principală caracteristică performanța ridicată. De asemenea, o zonă în care ninge des și consistent impune utilizarea unei anvelope de iarnă dedicate, care se descurcă net superior în condiții grele față de una all-season.

Așadar, dacă mediul în care conduci frecvent este sub influența ninsorilor dese este important să te orientezi către o anvelopă de iarnă. În zăpadă afânată, diferența dintre cele două anvelope este consistentă.

În concluzie, anvelopa de iarnă are performanțe superioare unei anvelope all-season chiar și pe suprafețe ude, mâzgă sau mocirlă, atunci când temperatura este de sub 7 grade Celsius.

Așadar, dacă bugetul o permite, recomandarea noastră merge spre un set de anvelope dedicate. Și un set complet! Anvelopele de iarnă se montează unitar, pe toate roțile mașinii, indiferent de puntea sau punțiile de transmisie pentru o aderență generală optimă, direcție bună și stabilitate.

Agromir – cele mai bune prețuri la anvelope se găsesc la Baia Mare

Și se livrează oriunde în țară! Agromir oferă cel mai diversificat stoc de anvelope agricole și industriale din România, la cele mai bune prețuri. Oferta include o gamă variată de anvelope, inclusiv anvelope de autoturisme de vară, de iarnă și all-season.

Avantaje pentru cumpărători oferite de Agromir

✅ Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 10.000 LEI

✅ Livrare oriunde în țară

✅ Comandă fără avans

✅ Plată la livrare și verificare

✅ Stoc variat cu toate dimensiunile de anvelope din piață

Agromir este partener principal al Târgului de Anvelope OLX.

Pentru mai multe oferte, participă gratuit la târg pe pagina online de campanie.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)