autovit.ro
B SECTIUNI

Anvelopele de raliu si alegerea lor


Asa cum ati vazut in ziua de ieri a raliului Monte Carlo, alegerea corecta a anvelopelor poate fi cruciala intr-o cursa ca cea monegasca, unde vremea se poate schimba de mai multe ori in cadrul unei singure probe! Desigur ca aceasta importanta exista si in cazul raliurilor cu conditii meteo mai stabile, insa ecartul/km intre doi concurenti in cazul alegerii gresite de catre unul din ei nu ajunge sa fie atat de dezastruos…

Echipele profesioniste si echipele foarte serioase din randul amatorilor beneficiaza de diverse tipuri de informatii inainte si in timpul cursei. De la “banalele” buletine meteo pana la echipaje foarte experimentate care trec pe traseu cu o ora inainte de inchiderea acestuia si care livreaza informatii ultra-precise corelate direct cu radar-ul concurentului pentru care “deschid” si trecand prin prietenii sau colegii care se afla pe probe in puncte cheie, paleta de stiri este extrem de vasta. Dupa ce acestea sunt stranse, echipa tehnica impreuna cu echipa de tehnicieni de la producatorul de anvelope fac o analiza si prezinta concluziile pilotului. Acesta din urma, stapanul destinului sau, alege varianta pe care o considera eficienta.

La link-ul de mai jos aveti gama actuala de anvelope de raliu produsa de Pirelli.
De la guma standard de asfalt RX pana la anvelopele de macadam de WRC aveti toate informatiile despre fiecare in parte !

Gama de competitie Pirelli!

Enjoy !

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)