autovit.ro
B SECTIUNI

Anvelopele all season – argumente PRO şi CONTRA

De fiecare dată când vine vorba de achiziţionarea unui set de anvelope all season, se formează rapid două tabere cu păreri opuse faţă de acest subiect. Dacă cei din tabăra PRO mizează pe argumente ce ţin de preţ şi adaptabilitate, principalele motive ale taberei adverse sunt construite în jurul ideii de uzură şi diferenţe sesizabile la condus. Mai jos îţi prezentăm detaliat 4 dintre cele mai des întâlnite argumente pro şi contra faţă de cumpărarea unui set de anvelope all season:

PRO: Anvelopele all season te scapă de cheltuieli în plus.

Fiind concepute pentru a se adapta oricărui anotimp, nu mai eşti nevoit să îţi cumperi un al doilea set de anvelope. De aceea, poti uita de schimbatul acestora, o dată toamna şi o dată primăvara. Şi cum nu schimbatul este cea mai mare problemă în această chestiune, ci depozitarea lor, un set de anvelope all season îţi ia de pe umeri această povară. Dacă până acum erai nevoit să plăteşti o anumită sumă de bani pentru a le depozita, banii irosiţi pe acest serviciu îţi vor rămâne acum în buzunar.

 

CONTRA: Nu sunt cea mai bună soluţie pentru drumurile lungi şi dese.

Eşti pasionat de călătorii şi abia aştepti weekendul pentru a pleca de acasă? Atunci poate că ar trebui să te mai gândești încă o dată, înainte de a-ți cumpăra un set de anvelope all season. Cu toate că se comportă bine atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă, uzura intervine mai repede dacă parcurgi mai mult de 10.000 de kilometri anual. În această situație, nu ai de ce să îți cumperi un set all season, ci mai degrabă îți sugerăm să mergi pe varianta clasică de 2 seturi iarnă-vară.

PRO: Anvelopele All Season au performanțe asemănătoare cauciucurilor de iarnă.

Pentru că iarna este anotimpul care dă cele mai mari bătăi de cap posesorilor de mașini, află că anvelopele all season se comportă foarte bine pe zăpadă și gheață. Îți recomandăm să cauți  simbolul fulgului de nea inscripiționat pe setul de anvelope, pentru că este un indicator de performanță ridicată. Cu cât autoturismul pe care îl deții este mai mic și mai compact, cu atât aderența anvelopelor all season este mai bună pe timp de iarnă.

 

CONTRA: Dacă ești posesor de mașină mare, ferește-te de acest tip de anvelope.

Știm cât de importantă este siguranța pentru tine, atunci când te afli în trafic. De aceea, este bine să achiziționezi cele mai bune piese pentru mașina ta, iar pentru asta ai nevoie de informaţii ce te pot ajuta în decizia de cumpărare. În cazul anvelopelor all season, este bine să ştii că achiziția lor nu este chiar cea mai bună idee, dacă ești posesorul unei mașini mari. De la distanța de frânare crescută, până la instabilitatea pe carosabil în condiţii de iarnă, clasele superioare de autoturisme și anvelopele all season nu se potrivesc.

Așadar, iată câteva dintre cele mai des auzite argumente pro și contra față de acest subiect. Așa cum ai văzut mai sus, în alegerea unui set de anvelope all season trebuie să ții cont de buget, siguranță, tipul de condus pe care îl practici și de clasa autoturismului tău. Documentează-te înainte să cumperi o piesă auto şii fii sigur că faci de fiecare dată alegerea potrivită!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)