autovit.ro
B SECTIUNI

Ar fi rentabil un Grande Punto second hand?

Dupa linia terna a modelului Punto, Fiat a demonstrat mai multa imaginatie inlocuind tiparele clasice cu un design modern care a influentat puternic decizia de cumparare. Acum la aproximativ 7 ani distanta, mai putem adauga ca in ciuda unor vicii de fabricatie, Grande Punto este o oferta care merita luata in calcul la cumpararea unui autoturism second hand.

In ciuda unui pret de achizitie destul de ridicat pentru acest segment, Grande Punto s-a impus inca de la inceput prin linia caroseriei si confortul oferit in habitaclu. Iar caracteristica principala careia Grande Punto ii datoreaza numele este spatiul interior.

Luand in considerare dimensiunile caroseriei care depasesc granita celor 4 metri lungime, dar mai ales ampatamentul de 2,51 metri, Fiat Grande Punto se pozitioneaza la limita superioara a segmentului mic. Proprietarii au mai laudat partea frontala impozanta cu influente evidente din designul modelelor Maserati. In plus acest artificiu stilistic a ajutat modelul sa obtina un punctaj excelent de 5 stele la testele de impact efectuate de catre EuroNCAP, mai ales in privinta protectiei oferite pietonilor in caz de accident. Totusi posesorii unui Grande Punto s-au declarat mai putin convinsi de cutia de viteze in cinci trepte si distribuirea spatiilor de depozitare pentru obiectele mici.

In aceste conditii, Grande Punto a devenit o oferta tentanta si pentru clientii de autoturisme la mana a doua. In primul rand atrage prin pretul moderat de achizitie la valoare second-hand, in timp ce costurile de intretinere nu reprezinta un punct vulnerabil. Totusi au fost semnalate probleme la sistemul de franare datorita unui furtun cu o fiabilitate scazuta, defectiune sesizata la exemplarele fabricate in a doua parte a anului 2007. De asemenea la un lot de 500.000 de exemplare produse intre anii 2008 si 2009 s-a mai constatat o posibila defectiune la sistemul de directie, mai exact o piesa care nu corespunde criteriilor de siguranta. Insa aceste probleme reclamate de utilizatori au fost remediate prin rechemari la service.

Voi ce parere aveti despre Grande Punto? Credeti ca merita cumpararea unui exemplar la mana a doua?

 

8 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)