autovit.ro
B SECTIUNI

Asigurarea auto de tip RCA se va scumpi cu 15% din 2016

Anul viitor va aduce o nouă scumpire a polițelor de asigurare RCA, firmele din domeniu anunțând că tarifele vor crește cu 15%. Creșterea tarifelor este cauzată de falimentul societății Astra, dar și de noile reglementări europene din domeniu.

Asigurările auto de tip RCA vor fi mai scumpe începând cu luna ianuarie a anului 2016. Tarifele vor crește cu până la 15 procente, responsabile pentru această creștere fiind noile reglementări europene din domeniu, dar și falimentul societății de asigurare Astra. Reprezentanții companiilor de asigurări estimează că creșterea tarifului va fi făcută în mai multe etape.

asigurare-rca

Un prim motiv pentru creșterea prețurilor la polițele RCA este falimentul companiei de asigurări Astra, aceasta având 1.8 milioane de clienți care vor căuta un nou asigurator. Apoi, noile reglementări europene care caută reducerea fraudelor au propria contribuție la majorarea tarifelor. Practic, companiile de asigurări vor fi nevoite să își majoreze capitalul, iar acest lucru se va reflecta în prețul polițelor de asigurare.

Conform noilor norme, în momentul emiterii poliței RCA, asiguratorul se va putea conecta la o bază de date a Registrului Auto Român pentru a verifica datele declarate de client. Astfel se pot evita fraudele ce se comit prin declararea unei capacități cilindrice diminuate sau a unei mase totale mai mică față de cea reală.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)