autovit.ro
B SECTIUNI

Aston Martin Zagato – unul dintre cele mai exclusiviste automobile din lume primește două versiuni noi

Sunt unele momente când nu trebuie să mai fim pragmatici, ci trebuie să visăm. Până la urmă, cine nu are mașina lui preferată pe care și-ar dori-o la un moment dat? Aston Martin se poate lăuda cu o gamă destul de bogată de supercaruri dar, pentru cei care vor și mai mult, marca britanică are o ofertă specială, devenită acum și mai exclusivistă.

 

La concursul de eleganță de la Villa d’Este, din 2016, Aston Martin prezenta conceptul Vanquish Zagato, un automobil absolut fascinant, pe care urma să-l construiască într-o serie limitată. Producția lui Zagato Coupe a debutat în 2016 și a fost rapid urmată de Zagato Volante. Fiecare dintre cele două modele urma să fie construit în 99 de exemplare și, fără să fie neapărat o surpriză, în ciuda prețului prohibitiv, Aston Martin a vândut toate unitățile.

Și, dacă ceva este atât de iubit, dar vrei totuși să-i păstrezi caracterul exclusivist, ce poți face? Ei bine, poți lansa două noi caroserii pentru Aston Martin Zagato. Astfel, de la 198 de unități programate, familia Zagato va ajunge la 325, prin lansarea lui Zagato Speedster și Zagato Shooting Brake. În timp ce ultimul se va produce tot în 99 de exemplare, Zagato Speedster va fi limitat la doar 28 de exemplare, ceea ce îl transformă într-una dintre cele mai exclusiviste mașini din lume. Dacă ai planuri pentru ați cumpăra unul dintre modelele de mai sus trebuie să știi că toate au fost vândute, chiar dacă pentru Speedster și Shooting Brake nici nu a debutat producția.

Toată seria Zagato este construită pe baza lui Aston Martin Vanquish S, ceea ce înseamnă că sub capota superb desenată se află un propulsor V12 aspirat, cu o cilindree de 6,0 litri care produce exact 600 CP. Acesta este cuplat la o cutie automată Touchtronic III, capabilă să treacă fulgerător de la o treaptă la alta. De asemenea, trenul de rulare beneficiază de amortizoare adaptive, care se mulează pe stilul de mers și dispun de mai multe moduri de rulare, în funcție de preferințele șoferului. Pentru a reduce greutatea mașinii, toate modelele din seria Zagato au elemente de caroserie construite din fibră de carbon și integrează materiale ușoare pentru întreaga construcție.

“Am putea îndeplini cu ușurință cererea pentru mai multe mașini, dar vrem ca Zagato să rămână ceva foarte special. Am construit o mașină pentru colecționari. Cu doar 325 de autovehicule în întreaga lume, împărțite între 99 de coupe-uri, 99 de Volante, 28 Speedster și 99 Shooting Brake – acestea sunt cele mai rare dintre cele rare” a declarat Marek Reichman, Aston Martin Chief Creative Officer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)