autovit.ro
B SECTIUNI

Audi A3 Sedan a fost dezvaluit oficial

In cadrul Salonului Auto de la New York a fost lansata in premiera mondiala versiunea in trei volume a compactei A3. Astfel, constructorul german patrunde in cel mai mare segment de piata din lume, si anume clasa berlinelor compacte. Tot la evenimentul de lansare a fost prezentata oficial si versiunea sporty Audi S3 Sedan animata de propulsorul pe benzina care dezvolta 300 CP.

Din primele informatii oficiale, noua berlina compacta are o lungime 4,46 metri si o latime de 1,8 metri, adica este cu 11 mm mai lata prin comparatie cu A3 Sportback, dar si cu 9 mm mai scunda. Ampatamentul noului A3 Sedan masoara 2,64 metri, valoare care garanteaza un confort deosebit in habitaclu. Din punct de vedere estetic, noua versiune de caroserie se evidentiaza prin liniile fluide ce contureaza caroseria, dar si prinimplementarea grilei “Singleframe” caracteristica constructorului din Ingolstadt. In partea posterioara se remarca eleronul integrat in hayon, in timp ce blocurile optice accentueaza liniile orizontale ale automobilului.

A3_Sedan_2

Interiorul este caracterizat prin atentia acordata detaliilor. Astfel se remarca consola centrala usor inclinata catre sofer, calitatea materialelor folosite, precum si ergonomia dispunerii instrumentarului de bord. Mai ies in evidenta o serie de echipamente, unele dintre ele fiind optionale: sistemul MMI cu ecran retractabil, frana de mana electromecanica, volanul multifunctional cu partea inferioara tesita si prevazut cu padele pentru schimbarea treptelor de viteza, precum si scaunele sport pentru locurile din fata. De asemenea culorile folosite pentru habitaclu (negru, gri Titan, bej Pashmina si maro Chestnut) sunt bazate pe linia specifica de echipare.

Noul Audi A3 Sedan dispune de numeroase dotari standard, astfel pachetul de sisteme de siguranta include un airbag pentru genunchiul soferului. Afisajul color DIS al variantelor Ambition si Ambiente include un program de eficienta, indicator pentru schimbarea treptei de viteza si functia de recomandare repaus. In plus, linia de echipare Ambition include o suspensie sport, jante din aliaj pe 17 inci, scaune sport si sistemul Audi drive select. Varianta Ambiente adauga sistemul cruise control, pachetul lumini interioare LED si parking control. Pe langa aceste dotari standard, Audi ofera alte optiuni precum: trapa panoramica, advanced key, incalzire in stationare si adaptive light pentru farurile cu tehnologie Xenon. Iar impreuna cu navigatia MMI plus, sistemul de iluminare utilizeaza datele de navigare pentru iluminarea optima a soselei in functie de conditiile de drum.

A3_Sedan_3

Una dintre preocuparile inginerilor Audi a fost reducerea greutatii autovehiculului, astfel Audi a utilizat multe piese din otel prelucrat la cald pentru a asigura o greutate scazuta si rezistenta maxima a celulei de siguranta, in timp ce capota este realizata din aluminiu. Prin urmare, versiunea A3 Sedan dotata cu motor 1.4 TFSI cantareste doar 1.205 kg. De asemenea reprezentantii constructorului afirma ca portbagajul noului A3 Sedan dispune de un volum de 425 litri, iar aceasta capacitate poate fi sporita prin rabatarea banchetei spate, optional cu trapa pentru incarcare usoara.

In momentul lansarii comerciale, pentru A3 Sedan vor fi disponibile trei variante de motorizare: 1.4 TFSI 140 CP, 1.8 TFSI 180 CP, precum si turbodieselul 2.0 TDI de 150 CP. Reprezentantii constructorului german mentioneaza ca pe parcurs vor mai fi introduse inca doua propulsoare. Iar in functie de motorizarea aleasa, A3 Sedan dispune de transmisie manuala cu 6 trepte sau S tronic.

Pe piata auto din Romania, la fel ca si in cazul multor ale tari europene, noul Audi A3 Sedan va fi disponibil de la sfarsitul acestei veri, iar pretul de baza pentru versiunea 1.4 TFSI va fi de aproximativ 25.000 EUR.

Va place noul Audi A3 Sedan? Ce parere aveti despre noua provocare din segmentul berlinelor compacte premium?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)