autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Audi A5 / S5 – un coupe cu adevărat spectaculos

Prima generație a lui Audi A5 a ajuns la final. Cu un design foarte fluid, coupe-ul a ridicat stacheta pentru modelele premium cu valențe sportive, fiind pe piață încă din 2007. Acum, Audi face un nou pas îndrăzneț și lansează o nouă generație, plină de tehnologie și cu motorizări performante sub capotă. Iată toate noutățile noii generații.

Având la bază aceeași platformă precum recent lansatul Audi A4, noul A5 se remarcă prin linia proeminentă de coupe. Deși există similitudini cu sedanul de clasă medie, A5 are o parte frontală mult schimbată, cu farurile poziționate mai sus, cu o grilă mai lată, o capotă mai lungă și linii care nasc mai multă emoție. Farurile și stopurile beneficiază de cea mai nouă tehnologie cu LED, iar jantele sunt desenate pentru a imprima un caracter sportiv și o tușă dinamică. Datorită noii platforme, greutatea a fost redusă cu 60 kg, deși ampatamentul este mai mare, la fel ca și portbagajul care a crescut cu 10 litri pentru a ajunge la un volum maxim util de 465 de litri. În momentul lansării, Audi A5 va fi disponibil cu cinci motorizări, două TFSI și trei TDI. Puterea lor maximă variază în plaja 190-286 CP, ceea ce reprezintă o creștere de 17% față de generația anterioară, în timp ce valorile de consum au scăzut cu 22%. În acest moment, versiunea de top este reprezentată de S5, care are sub capotă un propulsor TFSI de 3,0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 354 CP, ceea ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,7 secunde. În viitor este așteptată și versiunea RS5, dar și un model cu propulsie de tip plug-in hibrid.

Audi A5 – interior premium, sisteme de asistență de top

Așa cum era de așteptat, versiunile mai puternice vor beneficia standard de sistemul de tracțiune integrală quattro, în timp ce motorizările de bază vor avea tracțiune față. Cutia de viteze manuală cu 6 trepte este completată de o cutie cu dublu ambreiaj S tronic cu 7 trepte și de una automată clasică cu 8 trepte, oferite în funcție de motorizare. Opțional este disponibil și un tren de rulare adaptiv, cu mai multe moduri de rulare, care promite un compromis optim între confort și sportivitate. La interior, spațiu este extrem de generos pentru un coupe, cu valori peste cele ale vechiului model. Finisările și calitatea materialelor sunt la cel mai înalt nivel, un aspect specific pentru orice Audi, iar interiorul poate fi scăldat în nu mai puțin de 30 de nuanțe disponibile pentru sistemul de iluminare ambientală. În versiunea de top, ecranul sistemului MMI are 8,3 inchi, iar opțional este oferit Audi Virtual Cockpit, cu un TFT de 12,3 inchi, care înlocuiește clasicele instrumente de bord. Pachetul de sisteme de asistență activă este extrem de bogat, Audi A5 putând rula fără intervenția șoferului în trafic aglomerat, până la viteze de 60 km/h. Audi A5 va fi disponibil în Europa începând cu luna noiembrie, în viitor urmând a fi lansate versiunile Sportback și Cabriolet.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)