autovit.ro
B SECTIUNI

Un Audi A6 2.0 TDI a parcurs 14 țări și 1.865 km cu un singur plin de carburant

Audi a reușit să stabilească un record Guinness pentru cea mai lungă distanță parcursă cu un singur plin de carburant. O echipă formată dintr-un ziarist auto și un pilot au folosit un Audi A6 2.0 TDI ultra pentru a traversa 14 țări și a parcurge 1.865 kilometri cu un singur plin de motorină.

Audi și-a trecut în palmares un nou record omologat Guinness orin parcurgerea a 14 țări fără realimentare. Folosind un model Audi A6 2.0 TDI ultra de serie, fără nici un fel de modificări, echipajul format din Andrew Frankel și Rebecca Jackson a parcurs distanța de 1.865 kilometri fără a realimenta. Cei doi au condus fără oprire timp de 28 de ore cu o viteză medie de 80 km/oră și au reușit să înregistreze un consum mediu de 3.7 litri/100 km. Cifra oficială de consum pentru modelul folosit de 4.2 litri/100 km.

audi-ultra-record-4Traseul parcurs a început în Olanda și s-a încheiat în Ungaria, iar pe parcurs au traversat Belgia, Luxemburg, Franța, Elveția, Lichtenstein, Austria, Germania, Italia, Slovenia, Croația, Bosnia și Serbia. Traseul a fost planificat cu grijă și a evitat zonele aglomerate pentru a îmbunătăți consumul modelului Audi A6. Audi A6 TDI Ultra are un rezervor de 73 litri, iar consumul oficial de carburant este de 4.4 litri/100 km pentru varianta cu cutie de viteze manuală și 4.2 litri/100 km pentru versiunea cu cutie automată S-Tronic.

Andrew Frankel este un cunoscut ziarist auto britanic, iar Rebecca Jackson este pilot și prezentator TV. Recordul a fost stabilit cu susținerea RAC (Royal Auto Club) Automobil Clubul Britanic, dar din motive de omologare a recordului, cursa nu a putut fi începută pe teritoriul britanic.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)