autovit.ro
B SECTIUNI

Audi A8 L Extended – versiunea business a modelului de top măsoară șase metri lungime

Audi a prezentat un model unicat din gama sa de modele de lux. Bazat pe modelul A8 L, versiunea Extended este un model business cu șase portiere și șase locuri destinat unui client din Europa. Deși momentan există un singur exemplar, Audi spune că a primit deja cereri pentru acest tip de limuzină de lux.

La dorința unui client special din Europa, Audi a creat o variantă lungă de 6,3 metri a modelului A8 L. Practic, Audi a luat cel mai lung model din gama sa și i-a mai adăugat încă o pereche de portiere. Transformat astfel în limuzină de lux, Audi A8 L Extended poate transporta șase pasageri în condiții extrem de luxoase. Toate cele șase scaune individuale sunt orientate către direcția de mers și oferă pasagerilor un confort total. Există instașalații de climatizare separate, precum și display-uri multimedia pentru cele două rânduri de scaune din spate.

Audi A8 L extended

Modelul unicat a fost dezvoltat pe parcursul unui an și folosește tehnologia Audi Space Frame și aluminiul drept material predominant în construcția caroseriei. În ciuda modificărilor și creșterii semnificative în lungime, inginerii Audi au reușit să păstreze greutatea totală a mașinii în limite mai mult decât decente. Audi A8L Extended cântărește 2.400 kilograme.

Audi A8 L extended

Pentru putere, inginerii Audi au preferat un motor turbo pe benzină din familia TFSI de doar 3.0 litri ce dezvoltă 310 CP și 440 Nm, semn că viitorul proprietar vrea să pună acest exemplar la treabă și nu să epateze cu el. Puterea furnizată este suficientă pentru o accelerație de la 0 la 100 km/ oră efectuată în 7.1 secunde, precum și o viteză de top de 250 km/oră.

Deși comunicatul de presă oficial Audi vorbește de un singur exemplar al acestui model, constructorul german spune că deja are mai multe comenzi pentru versiunea de lux și este posibil ca acesta să fie fabricat la comandă și pentru alți clienți.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)