autovit.ro
B SECTIUNI

Audi e-tron este pregătit pentru lansarea oficială

Jaguar a surprins întreaga industrie auto prin lansarea pe piață a SUV-ului I-Pace, complet electric. Acesta a ajuns la vânzarea înaintea tuturor rivalilor premium pregătiți de Audi, Mercedes-Benz și BMW. Totuși, Audi este la doar câteva săptămâni de lansarea lui e-tron, despre care știm aproape toate informațiile. Acesta va fi prezentat pe 17 septembrie.

 

În cadrul ultimelor teste efectuate pe celebrele serpentine de la Pikes Peak, Audi e-tron trece prin ultimele reglaje fine înainte de prezentarea oficială. Un aspect interesant pe care Audi l-a oferit este acela că sistemul de recuperare a energiei poate capta electricitate pentru a propulsa mașina pentru o distanță egală cu cea coborâtă pe un drum de munte.

Astfel, la un rulaj de 10 km la vale, sistemul poate recupera energie electrică pentru 10 km. De asemenea, Audi a dezvăluit faptul să sistemul de recuperare va avea trei moduri de lucru: recuperare la frânare, coasting automat (fără frână de motor și fără recuprare) și coasting manual prin intermediul padelelor din spatele volanului.

În ceea ce privește sistemul de propulsie știm deja că cele două motoare ale lui Audi e-tron vor fi capabile să dezvolte un total de 355 CP și 561 Nm pentru un timp de maximum 60 de secunde. Pentru prestații dinamice mai bune se poate selecta modul Sport, capabil să livreze din motoare o putere maximă de 402 CP și 664 Nm, însă numai pentru 6 secunde. Indiferent de modul de rulare, viteza maximă este de 200 km/h, iar autonomia este de 400 km, conform cu noul ciclu de testare WLTP.

Sistemul electric va permite încărcarea rapidă de la stații de până la 150 kW, ceea ce înseamnă că în 30 de minute acumulatorii vor putea ajunge la o capacitate de 80%. Totuși, stațiile de încărcare de 150 kW sunt aproape inexistente.

O premieră pentru industria auto este adusă de eliminarea oglinzilor laterale care vor fi înlocuite de camere de luat vederi, ale căror imagini vor fi proiectate pe două ecrane de 7 inchi, poziționate pe portiere și orientate spre șofer. Premiera internațională a lui Audi e-tron va avea loc pe 17 septembrie.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)