autovit.ro
B SECTIUNI

Autostrada Orăștie-Sibiu va fi deschisă abia în luna iunie 2016

Autoritățile au anunțat că reparațiile ce urmează a fi efectuate pe porțiunea de autostradă închisă dintre Orăștie și Sibiu vor dura mai mult decât era inițial prevăzut. De la o lună și jumătate cum era inițial anunțat, termenul actual pentru finalizarea reparațiilor este iunie 2016.

Segmentul de autostradă ce a fost demolat în urma problemelor de construcție nu va fi redat prea curând circulației. Bucata de 200 de metri ce face parte din segmentul Cunța-Săliște ar fi trebuit refăcută în 45 de zile așa cum au fost promisiunile inițiale și în mod normal traficul ar fi fost reluat în luna decembrie.

Însă, autoritățile din Ministerul Transporturilor au anunțat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor, iar acesta este unul foarte îndepărtat. Conform documentelor publicate pe site-ul instituției, autostrada Orăștie-Sibiu va fi redată traficului abia în luna iunie a anului viitor.

autostrada2

Până în acest moment nu a fost efectuată nici un fel de reparație a segmentului cu probleme. Încă există diferențe între Ministerul Transporturilor și constructorul italian cu privire la modul cum vor fi suportate cheltuielile pentru reparație. Cel mai probabil, statul român va fi nevoit să plătească încă 50 de milioane lei pentru acoperirea unor cheltuieli ce nu au fost prevăzute în contractul inițial.

Dacă autostrada nu va fi redată circulației până la finalul anului, statul român va fi nevoit să returneze Uniunii Europene fondurile pe care le-a primit pentru construcția autostrăzii Orăștie-Sibiu. Costul acestui contract a fost de 604 milioane lei fără TVA, sumă ce a fost acoperită din fonduri europene și bugetul de stat.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)