autovit.ro
B SECTIUNI

Autostrada Pitești-Craiova devine drum expres, iar construcția ar putea începe din 2018

Guvernul promite din nou: autostrada Pitești-Craiova devine drum expres, iar lucrările ar putea începe chiar de anul viitor. Declarația îi aparține ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu ocazia unei vizite efectuate în județul Gorj.

Autostrada Pitești-Craiova este necesara infrastructurii naționale și ar ajuta enorm uzina Ford de la Craiova, la fel cum o autostrada între Pitești și Sibiu ar ușura enorm transportul de automobile Dacia produse la Pitești către vestul Europei.

Autostrada romania

Ambele proiecte sunt în plan de multă vreme, dar nimic concret nu a fost realizat. Cea mai nou promisiune a oficialilor este transformarea autostrăzii Pitești-Craiova în drum expres. Conform ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, studiul de fezabilitate va fi făcut în luna mai, iar în toamnă vor fi lansate licitațiile. Dacă totul merge bine, lucrările ar putea începe în 2018.

Diferența dintre autostradă și drum expres este dată de lipsa benzilor de urgență. Ambele variante au câte două benzi pe sens, dar lipsa benzii de urgență scade costurile, iar drumul poate fi realizat mai repede. O altă diferență este dată de separatorul dintre benzi. În cazul autostrăzii acesta este parapet metalic, în timp ce în cazul drumurilor expres se folosește separator din beton.

De cele mai multe ori între autostradă și drum expres există și o diferență în ceea ce privește viteza maximă. Cele mai multe drumuri expres permit o viteză maximă de 120 km/oră. Benzile de rulare sunt mai înguste cu 25 de centimetri pe drumurile expres.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)